София. Правителството одобри Допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между

...
София. Правителството одобри Допълнително споразумение към Меморандум за разбирателство между
Коментари Харесай

Одобрен е пакет от насърчителни мерки за реализацията на инвестиционен проект „Света София“ в община Елин Пелин

София. Правителството утвърди Допълнително съглашение към Меморандум за съгласие сред държавното управление на Република България и „ България Дивелъпмънт Холдингс Лимитед “ ЕАД за осъществяването на предпочитания капиталов план „ Света София “ в община Елин Пелин, област Софийска. Това оповестиха от държавната осведомителна работа. С документа се дефинира пакет от насърчителни ограничения за реализирането на плана по реда на Закона за поощряване на вложенията.
„ България Дивелъпмънт Холдингс Лимитед “ ЕАД е сдружение, учредено при започване на 2014 година за задачите на осъществяването на капиталовия план. Основната му активност е строителство, създаване и употреба на хотели, комплекси и жилищни здания.
Инвестиционният план „ Света София “ планува построяването на огромен туристически и развлекателен комплекс, включващ хотели, конферентни и изложбени зали, мол, зелени площи, в региона на с. Равно поле и с. Мусачево, община Елин Пелин.
Общият размер на инвестицията се възнамерява да бъде в размер на 1,59 милиарда лв. за построяването на 4 хотелски кули от по 30 етажа с общо 3000 стаи и 960 жилището, шопинг мол, игрална зала, спектакъл, сцена, зала с игри за деца, закрит воден парк, покрита розова градина, параклис, заведения за хранене, конферентен и изложбен център, бална зала, поддържащи уреди, офиси, административна част, уреди за образование на чиновниците и паркинг.
След въвеждането в употреба на обектите по плана се чака да бъдат основани към 1850 нови работни места.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР