София. Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 3 298

...
София. Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 3 298
Коментари Харесай

Правителството одобри допълнителни разходи в размер на 3 298 449 лв. по бюджета на МОН

София. Правителството утвърди спомагателни разноски в размер на 3 298 449 лева по бюджета на Министерството на образованието и науката. Средствата са за планувани в централния бюджет и са погашение на членския импорт на България в Обединения институт за нуклеарни проучвания в Дубна, Русия. Това оповестиха от държавната осведомителна работа. Изплащането на сумата ще даде опция да се извършат плануваните в научната стратегия на организацията действия на българските учени.
Обединеният институт за нуклеарни проучвания е междуправителствена организация, основана на основата на съглашение, подписано на 26 март 1956 година от 11 страни-учредителки, сред които и България. Към сегашния миг пълноправни членове на института са 18 страни, в това число от Европейския съюз.
Институтът има многогодишна научноекспериментална експертиза и разполага с неповторима научна инфраструктура, като реализира връзки с над 800 научни центрове и университети в 62 страни. Основните посоки на активността му са физика на обикновените частици, нуклеарна физика и нуклеарни реакции, физика на тежките йони, неутронна и реакторна физика, здравна физика и радиационна биология, физика на твърдото тяло, нанотехнологии и нови материали, осведомителни и информационни технологии, просветителна стратегия.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР