София. По време на Българското председателство на Съвета на ЕС

...
София. По време на Българското председателство на Съвета на ЕС
Коментари Харесай

Главният преговарящ на Европейската комисия за Брекзит Мишел Барние: Имаме 4 важни стъпки по Брекзит в Българското председателство на Съвета на ЕС

София. По време на Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз би трябвало да създадем четири значими стъпки по Брекзит и по тази причина разчитаме мощно на вас да поддържате общата европейска линия в договарянията. Това сподели основният договарящ на Европейската комисия за Брекзит Мишел Барние пред заместител министър-председателя по правосъдната промяна и министър на външните работи Екатерина Захариева, оповестиха от пресцентъра на Министерството на външните работи . Стъпките са подготовка на наставления за договарянията по преходния интервал, правене на план на контракта за отдръпване на Обединеното кралство от Европейски Съюз, предоставяне на мандат на Комисията да договаря с Лондон за преходния интервал и разработване на обща позиция по бъдещите връзки на Европейски Съюз с Англия.
„ Можете да разчитате на нас. Тук сме, с цел да помогнем ”, отвърна министър Захариева и добави какъв брой значим е този въпрос за България, над 100 000 от чиито жители живеят и работят в Обединеното кралство.
Двамата се съгласиха, че зад водените от Комисията договаряния би трябвало да стои стабилен консенсус сред 27-те държави-членки на Европейски Съюз, на основата на доверие към основния договарящ.
Министър Захариева осведоми в детайли госта си за целите на Българското председателство и съответно за вижданията на България по отношение на европейската вероятност на Западните Балкани. „ Ако Европейският съюз пренебрегне този район, в него ще преобладават други сили, които ще го дестабилизират. Ще ни коства доста повече да се борим с това, в сравнение с да създаваме в този момент съответни планове там ”, акцентира тя. „ Такива планове би трябвало да касаят освен свързаността на шестте страни посред им и с Европейски Съюз, само че най-много младото население в тях. Правителствата и хората в тези страни са в действителност стимулирани за промени, дано не убиваме този блян ”, прикани министър Захариева.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР