София. По традиция, всяка година на 5 юли, служителите на

...
София. По традиция, всяка година на 5 юли, служителите на
Коментари Харесай

МВР отбеляза 139-ата си годишнина

София. По традиция, всяка година на 5 юли, чиновниците на Министерството на вътрешните работи означават своя празник. По този мотив на тържествената гала бяха поднесени венци пред паметника на Незнайния войник и бе направена проява на най-новата техника, с която министерството разполага. На събитието участваха вицепрезидентът Илияна Йотова, министърът на вътрешните работи Валентин Радев, основният секретар на Министерство на вътрешните работи гл. комисар Младен Маринов, ръководителят на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и публичен ред Цветан Цветанов, министърът на защитата Красимир Каракачанов, началникът на защитата Андрей Боцев, шефът на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ (ПБЗН) гл. комисар Николай Николов, кметът на София Йорданка Фандъкова и други С благословението на Негово светейшество Българския патриарх и Софийски митрополит Неофит, Негово преосвещенство Белоградчишкият свещеник Поликарп отслужи водосвет пред паметника на Незнайния войник.
В приветственото си слово министър Валентин Радев съобщи, че преди 139 години, незабавно след Освобождението, е основана една от първите институции за отбрана на новата българската страна – Министерството на вътрешните каузи. „ И тогава, и през днешния ден, задачата на чиновниците на Министерство на вътрешните работи е сложна и високо виновна. Със сигурност както тогава, по този начин и през днешния ден Министерство на вътрешните работи дружно с други институции е в основата на стабилността на страната ни, гаранция за сигурността и спокойствието на българските жители. Със сигурност през днешния ден България е едно устойчиво място, може би най-сигурното и безвредно място за живеене в тази част на Европа, а и на Балканите “, акцентира той. По думите му отговорностите към Министерство на вътрешните работи са доста огромни, а условията на жителите също. „ Гражданите чакат от нас да опазваме по най-хубавия метод границите на страната, а от десетина години може би най-чувствителната сухопътна граница на Европейски Съюз. Знам, че не всеки път получавате нужната признателност. Понякога се обругавани незаслужено, само че дружно с това знам, че доста от нещата, които се правят в Министерство на вътрешните работи не всеки път са забележими. Точно затова ми се коства, че в доста от случаите сме подложени на критика незаслужено “, уточни той. Радев регистрира, че по време на председателството няма нито един случай. „ 27 000-28 000 служители на реда пазеха българските жители и нашите посетители – в София, Варна и на други места, където е било належащо. Над 300 събития бяха проведени единствено у нас и вие се справихте чудесно. Никой не позволи случай. Трябва да внимаваме за салдото – от една страна осигуреността ви, униформите, всичко, от което имате потребност, от другата страна на везната жителите и обществото чакат от нас резултати. Старайте се да вършиме това, което можем най-добре – да пазиме родината си, мира, сигурността и спокойствието на жителите. От държавното управление ще получите нужното, жителите обаче чакат резултати. Затова през днешния ден, на Вашия празник, от мое име и от името на управлението на Министерство на вътрешните работи, Ви благодаря за професионализма, за всеотдайността, за вярата и желанието, с които работите в интерес на обществото “, добави той. Радев поздрави синдикатите и обърна внимание, че не е като предходната година и в този момент няма митинги, защото са намерили положителния звук и градивен разговор.
Малко по-късно чиновниците се поклониха пред паметта на своите сътрудници на паметника на починалите служители на реда в градинката пред храм „ Св. Седмочисленици “. Честването продължи с празник в Борисовата градина, проведен за чиновниците и членовете на техните фамилии, както и за всички жители. Спецчасти и каратисти от Академията на Министерство на вътрешните работи демонстрираха своите умения, в празника се включиха и чиновниците, които се грижат за нашата сигурност благодарение на полицейски кучета и коне. Децата имаха опция да влязат в полицейски и пожарни коли и мотори и станаха очевидци на гасенето на „ пожар “. За положителното въодушевление на присъстващите гостуваха известни реализатори.
На паркинга пред Националния стадион „ Васил Левски “, бранш Г бе показана публично новата профилирана техника на СОБТ, ГДГП, ГДПБЗН, Столична дирекция на вътрешните работи и дирекция „ Жандармерия “ на ГДНП.
Люба АЛЕКСИЕВА

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР