София. По повод Деня на Ботев, ученици от столични училища

...
София. По повод Деня на Ботев, ученици от столични училища
Коментари Харесай

София: Ученици от столични училища четат стихотворения от Христо Ботев и Иван Вазов

София. По мотив Деня на Ботев, възпитаници от столични учебни заведения четат стихотворения от поетите Христо Ботев и Иван Вазов. Инициативата е на Регионално ръководство на образованието – София-град и на Столичната община. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Целта на самодейността е отдаване на респект на героите, отдали живота си за свободата на родината. Проект „ В пантеона на Свободата “ дава израз на поклонението пред величието на възрожденците – просветители се на „ ползу роду ”. В четенето на стихове вземат участие възпитаници от столични учебни заведения, носещи имената на възрожденци.
Четенето ще продължи до 12.00 ч. от възпитаници по едно и също време в пространството пред и към паметника на Васил Левски на бул. „ Васил Левски “ и пред гроба на Иван Вазов до църквата „ Св. София “.
Участниците ще четат по избран ред стихотворенията от сборника „ Песни и стихотворения от Ботьова и Стамболова “ и от цикъла „ Епопея на забравените “, като четенето ще завърши директно преди 12.00 ч.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР