София. По повод 110-годишнина от рождението на Димитър Димов организираме

...
София. По повод 110-годишнина от рождението на Димитър Димов организираме
Коментари Харесай

Д-р Милена Катошева: По повод 110-годишнина от рождението на Димитър Димов организираме изложба в Националната библиотека

София. По мотив 110-годишнина от рождението на Димитър Димов организираме галерия в Националната библиотека. Това сподели основният организатор в къщата музей „ Димитър Димов “ доктор Милена Катошева в изявление за Агенция „ Фокус “ във връзка 110 години от рождението на писателя Димитър Димов. „ Младите хора се интересуват първо от това да прочетат романа „ Тютюн “, който наложително се учи по литература в 12 клас. Доколкото знам от идната образователна година ще се учи в 10 клас. Интересът към личността и къщата музей на Димитър Димов се появява сега, в който романът стартира да се учи “, съобщи доктор Катошева. Тя уточни, че ползата към писателя е предизвикан от една страна от четенето на „ Тютюн “, а от друга – от преподавателите от български език и литература в съответното учебно заведение.
„ Идват доста младежи, които не са част от проведено посещаване. Идват и групи възпитаници от столични учебни заведения. Тази година имахме гости и от Благоевград, предходната година имахме и от Шумен и Плевен. Интерес има, тъй като учениците харесват романа „ Тютюн “ и го четат, само че другите романи на Димов не са включени в програмата “, изясни доктор Катошева.
Тя акцентира, че през цялата година има планувани разнообразни мероприятия във връзка 110-ата годишнина от рождението на Димитър Димов. „ Основното следва през тази седмица – в четвъртък, 27 юни, когато в Националната библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ ще бъде открита галерия за Димитър Димов, която музеят приготви особено за 110-годишнината - „ Димитър Димов в писма и мемоари “. Така че който има опция, може да заповяда от 11.00 часа на откриването или да прегледа изложбата до 7 юли “, съобщи доктор Катошева.
Цветилена СИМЕОНОВА

Пълния текст на изявлението четете по-късно в „ Мнение ”
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР