София. По покана на ПП АБВ беше проведена среща с

...
София. По покана на ПП АБВ беше проведена среща с
Коментари Харесай

По покана на ПП АБВ се проведе среща с представители на Арабските асоциации в България

София. По покана на Политическа партия АБВ беше извършена среща с представители на Арабските асоциации в България, на която участваха жители на Либия, Египет, Сирия, Ирак, Младежката организация на Палестина, Ливан, Судан, Тунис, Йордания, живущи в България. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия АБВ . От страна на партията, в срещата участваха ръководителят Румен Петков, доцент Георги Кючуков, отговорник по интернационалните връзки на политическата групировка и водачите на младежките структури.
Тази среща е продължение на поредицата от контакти на управлението на партията с посланиците на арабските страни, упълномощени в София. На срещата бяха дискутирани редица тематики от общ интерес. Тя беше открита от доцент Георги Кючуков, отговорник по интернационалните връзки на Политическа партия АБВ. Той подчертава върху дълготрайните ползотворни взаимоотношения сред България, като цяло и АБВ в частност, с жителите и управленията на всички арабски страни. Особено внимание беше обърнато на двустранните връзки, развиването на икономическите връзки, културния и туристически продан.
Председателят на Политическа партия АБВ Румен Петков подчертава върху опциите за взаимоотношение на България с арабските страни в сферите на туризма, културата, възобновяване на образованието на студенти и докторанти от арабските страни у нас. Предстои посещаване на ръководителя на Политическа партия АБВ в страните Сирия и Алжир. Предстои и среща с доайена на дипломатическия корпус в България Н. ПР. Ахмед Мадбух, посл. на страната Палестина.
Румен Петков акцентира значимостта за възобновяване на връзките с страните от арабския свят. „ За нас е доста значимо да възстановим тези връзки, които сме имали през годините – като жители, като индивиди, като общества, с цел да можем да се върнем към институционалните ни взаимоотношения, да се върнем към това, с което можем да си бъдем потребни “. Петков уточни като изключително значимо построяването на взаимоотношения сред младежите на България и младежите от арабския свят. „ Така ние ще създадем взаимоотношенията ни в средносрочен проект независещи и неподвластни на политическата обстановка. Защото в случай че през днешния ден нашите младежи се познават, поддържат връзка си по разнообразни информационни канали, в случай че нашата младежка организация има връзки с младежката организация във вашата страна, то това е доста по-сериозна гаранция за бъдещето на междудържавните ни връзки, от връзките сред държавните управления. Това е политическата и социална инвестиция в бъдещите ни взаимоотношения “.
По време на срещата представителите на Ливан, Ирак и Сирия, разясниха, че не схващат обстоятелството, че страната ни е дала жертви „ в кървавата арабска пролет “, а в следствие демонстрира оттегляне от обичайни позиции и неспособност да отбрани ползите си в тези страни (търговски, капиталови, културни).
Четири уговорката към представителите на Арабските асоциации в България пое Политическа партия АБВ в края на срещата:
- Да се организира среща с Министерството на външните работи за основаване на организация за улеснение на визовото обслужване на жителите от арабските страни;
- Обсъждане на въпроса за разширение на обсега и равнището на нашите дипломатически задачи в арабските страни;
- Среща с ръководителя на асоциацията на българските банки с оглед улеснение активността на живущите в България жители от арабски страни, както и вложителите от арабските страни. Недоумение буди систематичният отвод от страна на банки у нас да дават услуги на жители от арабски страни, живеещи от десетилетия у нас;
- Дискусия за опциите за развиване на връзките с арабските страни;
Политическа партия АБВ пое ангажимент за периодически срещи за разискване на проблемите и вероятностите за съдействие с арабските страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР