София. ПЕС има силен кандидат за следващ председател на ЕК

...
София. ПЕС има силен кандидат за следващ председател на ЕК
Коментари Харесай

Евродепутатът Сергей Станишев: ПЕС е първото политическо семейство в Европа с ясен общ кандидат за изборите догодина

София. „ ПЕС има мощен претендент за идващ ръководител на Европейска комисия – Франс Тимерманс. Той съставлява визията на нашето семейство за новата посока пред Европа, след години пагубно ръководство на десните. Уверен съм, че Франс ще сложи солидарността, обществените права, битката с неравенствата и разграничителните линии, както и с популизма и крайния шовинизъм в сърцето на акцията ни за идните избори, с цел да спечелим доверието на европейските жители ”. Това съобщи президентът на ПЕС Сергей Станишев на взаимна конференция с еврокомисарите Франс Тимерманс и Марош Шефчович, които през октомври бяха номинирани за общ претендент на европейската левица, оповестиха от пресофиса на Сергей Станишев . В писмо до Станишев, Шефчович разгласи решението си да се отдръпна от конкуренцията в интерес на Франс Тимерманс (Партия на труда, Холандия). Така той остана единственият претендент и по всяка възможност ще води акцията на социалистите за евроизборите следващата година.
„ Решението на Марош Шефчович е почтено за почитание и е демонстрация на забележителното само в фамилията на социалистите. ПЕС е първото политическо семейство в Европа, което афишира своя общ претендент. Така демонстрираме, че сме обединен и единен фронт в идната борба с десницата в акцията за европейските избори ”, съобщи Станишев.
„ Гордеем се с отворения развой за установяване на общ претендент на ПЕС, който организирахме. Дебатите сред партиите членки в последните седмици ни разрешиха да се обединим зад значима кандидатура, която ще съставлява нашето семейство. Бих желал да благодаря на партиите от нашето политическо семейство за приноса им в този развой и изключително на португалския министър председател Антонио Коща, който координираше разговора ”, добави Станишев.
Станишев, Тимерманс и Шефчович показаха идващите стъпки в започващата акция пред Групата на социалистите и демократите в Екологичен потенциал, започвайки с Конгреса на ПЕС в Лисабон на 7 и 8 декември, който ще утвърди дефинитивно общия претендент на левицата. Президентът на ПЕС насочи покана към Шефчович да вземе интензивно присъединяване в акцията, като заеме позицията на основен координатор за резолюциите за идния конгрес. Те ще бъдат в основата на предизборния манифест на левите.
„ Със мощни резолюции на Конгреса на ПЕС, с скъпата помощ на всички членуващи партии и силата на Франс Тимерманс, и неговата обособеност за обществена и обективна Европа, съм убеден че имаме постоянна основа за сполучлива акция в идните избори “, добави в умозаключение президентът на ПЕС.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР