София. Паралелно с нашата реализация беше извършена и специализирана операция

...
София. Паралелно с нашата реализация беше извършена и специализирана операция
Коментари Харесай

Ст. комисар Стоян Темелакиев, ГДБОП: В един от етапите на разследването срещу групата за фалшиви документи се включи и Службата за дипломатическа сигурност на САЩ

София. Паралелно с нашата реализация беше осъществена и профилирана интервенция на сътрудниците в Албания, като на територията на албанската страна бяха арестувани 40 лица, албански жители, а 12 са оповестени за търсене. Това от единствено себе си постанова извода какви са мащабите. Това сподели по време на брифинг старши комисар Стоян Темелакиев, заместник-директор на Главна дирекция „ Борба с проведената престъпност ” (ГДБОП) в Министерство на вътрешните работи, по отношение на обезвредената незаконна група за произвеждане на подправени пари и документи, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус ” . По време на брифинга стана ясно, че групата е помогнала на хиляди хора в продължение на няколко години до доближат до страни в Западна Европа, Съединени американски щати и Канада. Лицата, които главно са купували подправените документи, са били албански жители, чиято цел е била пътешестване и оставане на територията на достигнатата страна.
„ В началото информацията касаеше канал от Албания, през Европа и към Доминиканската република. Крайната дестинация е Съединени американски щати, Канада и Обединеното кралство. Става въпрос за албански жители, които чрез неистинен документи пътуват на територията на Европа и Америка. Крайната цел е територията на Съединени американски щати и Канада ”, посочи старши комисар Темелакиев. По думите му при следствието са открити и случаи, в които са употребявани същински български документи за идентичност – откраднати или купени. „ При тях се използваше приликата с лицето от същинския паспорт. Имаше данни, че се трансформират прически, с цел да наподобяват на действителната фотография в документа за идентичност ”, посочи зам.-директорът на ГДБОП. По думите в разнообразни стадии на следствието са се присъединили както Европол, по този начин и Службата за дипломатическа сигурност на Съединени американски щати. „ В резултат на координирани дейности пристъпихме към реализация, успяхме да задържим участниците и събрахме годни доказателства, които да бъдат употребени в правосъдния развой ”, акцентира ст. комисар Темелакиев.
Иван ЛАЗАРОВ
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР