София. Паралелни проверки от различни екипи, в които ще участват

...
София. Паралелни проверки от различни екипи, в които ще участват
Коментари Харесай

Започват проверки на различни екипи от служители на МВР, НАП, Агенция „Митници” и други ведомства на територията на Слънчев бряг

София. Паралелни инспекции от разнообразни екипи, в които ще вземат участие чиновници от Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, Агенция „ Митници ” и други ведомства, ще се организират до края на дейния летен сезон в Слънчев бряг, съобщи на умишлен брифинг шефът на основна дирекция „ Национална полиция ” основен комисар Христо Терзийски, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Проверките ще са в няколко посоки: констатиране на данъчни нарушавания, търговия с акцизни артикули (алкохол, цигари или горива), нарушение на нощната тишина, реализиране на търговия с маркови артикули, без единодушието на притежателя на лиценза и други Акцент ще се сложи на предварителната защита на престъпните закононарушения, измежду които джебчийските обири и кражбите на персонално имущество, оставено без контрол. Главен комисар Терзийски напомни, че в обезпечаването на публичния ред и сигурността на туристите в Слънчев бряг се включват и командировани чиновници, които в смесени патрули с локалните служители на реда ще реализират инспекции в рисковите зони, необхванати от системата за видеонаблюдение в курортния комплекс. Командировани служители на реда от „ Пътна полиция ” от вътрешността на страната ще поддържат и сигурността по пътищата в Бургаски район. Още от понеделник се включат нови 10 пътни служители на реда, които с изключение на за скорост и вземане предвид с пътната маркировка, ще наблюдават за шофиране след приложимост на алкохол или наркотичини субстанции.
Христо Терзийски регистрира голямата работа, свършена досега, както от страна на полицията, по този начин и от страна на останалите институции – членове на междуведомствения координационен център, построен през предходната година. Той посочи забележителното понижение на записаните престъпни закононарушения в Слънчев бряг, измежду които най-драстично в равнището на грабежите и осъществените обири.
Готовността на своите чиновници за включване в инспекциите в Слънчев бряг заявява и Директорът на Агенция «Митници» Георги Костов. По думите му разполагаем ще са сред 30 и 50 опитни чиновници, които да реализират надзор на акцизните артикули, чието ползване през дейния летен туристически сезон се е нараснало неведнъж. В тази посока неплащането на данък без значение за кои от акцизните артикули (алкохол, цигари или горива) би довело до огромни вреди за държавния бюджет.
Зам.- министърът на финансите Бойко Атанасов посочи, че във фокуса на инспекциите ще са нелоялните и непроявяващи самоконтрол към съблюдаване на финансовата дисциплинираност търговци, а обектите –нарушители ще бъдат и затваряни, в случай че се установи неиздаване на касови бележки. Стремежът е глобата да е бърза и дисциплинираща за това срокът на затварянето ще следва в рамките дневно от установеното нарушаване. Заместник-министър Атанасов изрази увереност, че резултатът от строгите дейности на взаимни екипи на чиновници от Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите и Агенция „ Митници ” ще докара до повдигането на приходите в края на сезона и спазването на законовите правила.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР