София. Папа Франциск ме поздрави за това, което направихме за

...
София. Папа Франциск ме поздрави за това, което направихме за
Коментари Харесай

Премиерът Бойко Борисов: Папа Франциск ме поздрави за това, което направихме за Западните Балкани по време на нашето европредседателство

София. Папа Франциск ме поздрави за това, което направихме за Западните Балкани по време на нашето европредседателство. Това сподели пред публицисти министър-председателят Бойко Борисов след среща на четири очи с папа Франциск, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ .
„ Благодарих му, че си удържа на думата и пристигна в България, тъй като виждате, че целият свят е вторачен в това посещаване. И неговите молебствия са мир са общоизвестни и извънредно значими и за нашия район. Той насърчи това, което вършим с мостовете на магистралитe. И в този момент, когато се разделяхме, сподели още един път, че автомагистралите са свързващото и определящото и мира в това число “, съобщи Борисов. „ Поздрави ме за това, което направихме за Западните Балкани по време на нашето европредседателство. Не инцидентно след тези три дни в България ще отиде и в Северна Македония “, разяснява министър председателят.
Борисов уточни, че това са посланията на папата за България и района. „ Подаръците също са ни знак. Благодарих му за това, че всяка година българска делегация, в това число с епископ от нашия Синод, са постоянно на 24 май във Ватикана и това ще продължи. Те също почитат доста светите братя Кирил и Методий, тъй като с писмеността са създали доста за мира, за образоването на доста нации в района. И по тази причина и единият подарък беше икона на светите братя Кирил и Методий “, изясни Борисов.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР