София отново е начело по най-бързо общо поскъпване на жилищата

...
София отново е начело по най-бързо общо поскъпване на жилищата
Коментари Харесай

Старите жилища в София с най-голям скок на цените за година

София още веднъж е отпред по най-бързо общо повишаване на жилищата измежду огромните градове в страната с над 120 хиляди поданици. Това излиза наяве от нови данни на Националния статистически институт за жилищния пазар у нас. Преди това две следващи тримесечия преди всичко по този индикатор беше Русе. През третото тримесечие на предходната година цените на жилищата и къщите в столицата са с 18,6% по-високи по отношение на същия интервал на миналата година.

В София е и най-голямото повишаване на жилищата остаряло строителство - с 21,7% за година. При новото строителство най-голямото повишаване на цените е в Русе - с 18,8%, до момента в който в столицата повишението на цените в този сегмент е с 14,4% за година, като в този сегмент от пазара единствено в Русе покачването на цените е по-голямо.

Поскъпването на парцелите в останалите пет огромни градове с над 120 хиляди поданици също е доста. Покачването на цените на жилищата в Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора и Русе е доста близко. Това демонстрира, че търсенето на парцели нараства във всички огромни градове на страната.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР