София.Отечественият съюз повече вече 76 години защитава интересите на България.

...
София.Отечественият съюз повече вече 76 години защитава интересите на България.
Коментари Харесай

Румен Петков пред делегатите на Конгреса на Отечествения съюз: Отечественият съюз вече 76 години защитава интересите на България

София. Отечественият съюз повече към този момент 76 години пази ползите на България. Това съобщи ръководителят на АБВ Румен Петков пред делегатите на Конгреса на политическата групировка, на който той бе посетител, оповестиха от пресцентъра на АБВ. „ Отечественият съюз е знак на дълготраен национализъм. В неговата основа, несъмнено, стои антифашистката опозиция, спасяването на България от трета национална злополука и включването на страната ни в антифашистката коалиция “, уточни той. „ Приветствам отчета на ръководителя на Отечествения съюз Симеон Симеонов, в който ясно бе оценено положението на страната ни сега и вероятните ограничения за неговото възстановяване. Стана ясно, че в нашата страна само Отечественият съюз и ние от АБВ слагаме сериозен акцент върху това, че сме в положение на демографска злополука, до момента в който нито една парламентарна мощ не се занимава с този проблем, придобил застрашителни размери “, добави той. Според Петков в отчета на Симеонов пред делегатите на Конгреса е очебийно и нещо доста значимо във връзка с външната политика, която води България сега. „ Ние сме страна честен и правилен сътрудник на Европейски Съюз и НАТО, само че патриотизмът ни не минава през отбрана на националните ни ползи като гарантиране на енергийната ни сигурност или способността на страната ни за отбрана “, съобщи водачът на АБВ. „ На този декор би трябвало доста ясно да си дадем сметка и за това по какъв начин виждаме бъдещото разширение на Европейски Съюз и НАТО, изключително в условия, в които сме очевидци по какъв начин Албания и Косово просто вземат решение и афишират, че ще смъкват границите между тях. И питаме, дали това е пътят? Дали този метод няма да задълбочи районните спорове? Дали мощната концепция за развиването и приобщаването на Западните Балкани не е сложена под въпрос? Виждаме, че референдумът в Македония се провали, само че все пак външният напън върху тази страна, нейните институции и жители продължава, а това води до заключението, че в тази ситуация не приказваме за либерален или независим избор на една страна и един народ. Фактори, които непроменяемо покачват така и така високият евроскептицизъм. Ще отбележа и още нещо. Ние, европейците, не трябва и не заслужаваме да имаме най-скъпо платения алкохолик за началник на Европейската комисия и в това време някой да ни убеждава, че Европейският съюз в този си тип е прелъстителен “, сподели още Румен Петков.
По думите му през последните години страната ни търпи и поредност от провали и във връзка с двустранните си връзки с редица страни.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР