София отбелязва своя празник 17 септември, на който се почитат

...
София отбелязва своя празник 17 септември, на който се почитат
Коментари Харесай

Столицата празнува с богата културна програма

София отбелязва своя празник 17 септември, на който се почитат великомъченица София и нейните дъщери Вяра, Надежда и Любов. Денят на столицата ще бъде маркиран с разнородни събития.

Началото на празника слага тържествената сесия на Столичния общински съвет, на която по традиция се връчват почетните оценки на Общината. В 11.30 часа стартира формалната гала по издигането на знамето на града пред храма " Света София ", където се отслужва и церемониален водосвет, съобщи Дарик.

През целия ден в софийските паркове са планувани занимания за дребни и огромни.

Културна стратегия:

Столичният куклен спектакъл ще зарадва децата с безвъзмездни представления през днешния ден. Входът е безвъзмезден и за родителите - изискването е местата да бъдат резервирани авансово на касата на театъра, оповестяват от трупата.

Празничните представления са " Принцесата и свинарят " - от 12.00 ч. в салона на ул. " Гурко " 14, и " За граховото зърно и една принцеса " - от 12.00 ч. в салона на бул. " Янко Сакъзов " 19.

Музеят за история на София, който навършва две години, може да бъде посетен гратис до 20.00 часа.

Почитателите на джаза могат да се насладят на обичаната си музика на площад " Бански " от 11.00 часа.

Софийският духов оркестър пък ще зарадва софиянци и гостите на града със свои осъществявания от 17.30 часа пред Народния спектакъл.

След това ще се организира гала по връчване на премиите на Столична община за ярки достижения в региона на културата.

Софийската филхармония кани столичаните и гостите на града на концерт довечера от 19.00 ч. в зала " България ", оповестяват от състава.

Театър " Българска войска " стартира сезона с Ден на отворените порти през днешния ден. Това е и последният ден, в който билетите за всички постановки през септември, октомври и ноември са по 7 лева, оповестяват от трупата.

Посетителите в Деня на отворените порти ще могат да надникнат там, където се случва театърът, още преди да стане какъвто го виждат на сцената, да се срещнат с обичаните си артисти, да видят по какъв начин се превъплъщават в идващия си театрален облик.

Краят на тържествата пък алегорично ще сложи Огнено шоу пред Народния спектакъл " Иван Вазов ".
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР