София. От 1 април 2018 г. влиза в сила европейски

...
София. От 1 април 2018 г. влиза в сила европейски
Коментари Харесай

Евродепутатът от ГЕРБ Ева Майдел: От 1 април ползваме свободно абонаментите си за онлайн спортни предавания, филми и музика, докато пътуваме в ЕС

София. „ От 1 април 2018 година влиза в действие европейски правилник, който ще ни разреши да употребяваме абонаментите си, закупени вкъщи, за онлайн услуги като спортни излъчвания, филми, електронни книги, музика до момента в който пътуваме в други страни от Европейски Съюз. Като докладчик по Регламента от групата на ЕНП в Комисията по вътрешен пазар, работих за отпадането на още една преграда в цифрова Европа “. Това съобщи българският евродепутат от ГЕРБ/ЕНП Ева Майдел по време на особено събитие в Европейския парламент, отдадено на влизането в действие на регламента за преносимост на онлайн наличие, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ .
В наличието на зам.-председателя на Европейска комисия за Единия Цифров Пазар Андрус Ансип, българският евродепутат добави, че регламентът е следващ образец за проблем, който може да се реши най-добре на европейско равнище и който носи директни изгоди за жителите. „ Европа не може да е лек за всичките ни проблеми, тъй като някои от тях се вземат решение на локално или национално равнище. Но има доста браншове, в които има изгода да вършим политики на европейско равнище, и дигитализацията е един от тях. “
Понастоящем достъпът до онлайн услуги като Amazon, Spotify, Netflix, HBO и други, постоянно бива преустановяван при пътешестване в границите на Европейски Съюз поради геоблокиране и предотвратяване на авторските права. „ При състояние, че хората и стоките се движат свободно в Европа, не е разумно закупени от тях легално услуги да не могат. Погрижили сме се авторските права на основателите да бъдат предпазени “, добави Майдел.
Регламентът за трансграничната преносимост на услугите за онлайн наличие е част от Стратегията за обединен дигитален пазар на Европейската комисия, която има за цел да отстрани бариерите пред разпространяването на цифрови услуги в Европейски Съюз, да насърчи нововъведенията в цифровия бранш, да улесни дребния и междинен бизнес и да сътвори удобна среда за развиване на започващи компании в Европа.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР