София. Още 375 ще добави ЧЕЗ Електро към броя на

...
София. Още 375 ще добави ЧЕЗ Електро към броя на
Коментари Харесай

Още 375 ще добави ЧЕЗ Електро към броя на дърветата, които ще бъдат засадени по време на инициативата We Do Green

София. Още 375 ще добави ЧЕЗ Електро към броя на дърветата, които ще бъдат засадени по време на самодейността We Do Green. Първите 10 към този момент ще радват с красивите си корони жителите и гостите на столицата в региона на бул. „ Черни връх “. Това оповестиха от пресцентъра на „ ЧЕЗ Електро България “
На 27 октомври 2018 година, на бул. „ Черни връх “ № 44-46 в София, участници в обичайното, съботно тичане на 5kmrun.bg в Южния парк и чиновници на ЧЕЗ в България засадиха първите 10 дървета от плануваните за засаждане тази есен по време на We Do Green.
В рамките на самодейността We Do Green „ ЧЕЗ Електро България “ АД провежда и организира събития, свързани с грижата за околната среда и енергийната успеваемост.
През юли тази година, взаимно с 5kmrun, беше извършено тичане за възрастни и деца под мотото Run Green, проведено в Южния парк в София. Тогава броят на участниците дефинира броя дървета – 366, които да бъдат засадени от доброволци – чиновници на ЧЕЗ и жители, на обезлесени територии в гори, паркове и обитаеми места в Западна България. Броят на участниците в Run Green 2 тази събота способства ЧЕЗ Електро България да добави още 375 дървета. Дружеството реши да усили този до над 1 500 дървета!
Следващото събитие от самодейността We Do Green е на 2 ноември 2018 година, когато доброволци – чиновници на ЧЕЗ в България, взаимно с gorata.bg и със съдействието на Югозападно държавно дружество, ще засадят 1 500 фиданки на дъб и акация на територията на опожарена гора в землището на с. Росоман, Община Божурище, Софийска област.
На 10 ноември „ ЧЕЗ Електро България “ АД, в партньорство с Община „ Възраждане “, провежда засаждане на 64 иглолистни и широколистни дървета в столичния парк „ Възраждане “ от доброволци – поданици на общината.
Една от задачите на самодейността We Do Green е да разпространява електронната фактура като комфортен и сигурен, съвременен метод за приемане на месечните сметки, който дава и опция за персонален принос към запазване на природата.
Над 400 000 клиенти на „ ЧЕЗ Електро България “ АД сега получават фактурите си онлайн. С избора си те избавиха от изсичане над 3 550 дървета, икономисаха над 32 милиона листа хартия, или почти 273 тона хартия и 682 мегаватчаса електрическа енергия, нужна за производството им.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР