София. Органов концерт ще се проведе в София в рамките

...
София. Органов концерт ще се проведе в София в рамките
Коментари Харесай

Органов концерт ще се проведе в София в рамките на Европейските дни на наследството

София. Органов концерт ще се организира в София в границите на Европейските дни на наследството. Това оповестиха от пресцентъра на Столична община . Концертът е на Консорта за старинна музика „ Кончерто антико “ с европейска барокова и сантиментална музика. Събитието ще бъде в Католическата катедрала „ Св. Йосиф “ на ул. „ Княз Борис І ” 146 на 21 септември от 19.30 часа. Входът е свободен.
Консортът за старинна музика Concerto antico е в състав: Янко Маринов - орган, Деян Иванов - обой, Константин Кожухаров - обой, Сабина Йорданова - фагот, Дона Стоянова - сопрано, Ивайло Донков - тенор и специфичното присъединяване на Николай Казаков - кларинет.
В програмата са включени произведения от Ж. Титлуз, С. А. Шерер, Д. Букстехуде, Зеленка А. Вивалди, Й. С. Бах, Г. Фр. Хендел, Ф. Лист, М. Регер.
Бароковите произведения ще бъдат изпълнени на семплираните регистри на старинния орган от Щрасбург (Австрия, ок. 1740 година), а творбите от Лист и Регер ще прозвучат на сантиментални органи от 19 и 20 век.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР