София. Оранжев код за валежи от дъжд и сняг е

...
София. Оранжев код за валежи от дъжд и сняг е
Коментари Харесай

НИМХ: Оранжев код за валежи от дъжд и сняг е обявен в 17 области на страната за 27 ноември 2017 г.

София. Оранжев код за превалявания от дъжд и сняг е разгласен в 17 области на страната за 27 ноември 2017 година Това демонстрира информация на интернет страницата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) към Българска академия на науките.
За София , София Област , Перник и Кюстендил , Ловеч и Габрово е в действие оранжев код. Там ще вали сняг и ще се образува снежна завивка. Количество на дъжда ще бъде 20-30 л/кв. м., а снежна завивка - 10-20 см.
В Монтана , Враца , Плевен и Велико Търново ще има обилни превалявания от дъжд, които ще минават в сняг, а кодът е оранжев. Прогнозните количества са 20-30 л/кв. м. Ще се образува и снежна завивка.
В Пазарджик кодът също е оранжев поради интензивни превалявания, които още веднъж ще преминат в сняг. Количества ще бъдат сред 20-35 л/кв. м. В множеството региони ще се образува снежна завивка с дебелина от 5 до 20 см.
Оранжев код е в действие и за областите Хасково , Кърджали и Стара Загора , където ще има обилни превалявания, най-вече от дъжд, а количества ще бъдат сред 20-40 л/кв. м.
В Благоевград ще има интензивни превалявания, които в по-голямата част на региона ще преминат в сняг. Там кодът още веднъж е оранжев, а количества на дъжда ще бъдат 20-35 л/кв. м. С изключение на крайните южни региони ще се образува снежна завивка с дебелина от 5 до 20 см.
За Oбласт Смолян e в действие оранжев код за интензивни превалявания, които ще преминат в сняг. Количества ще бъдат 20-35 л/кв. м., а в множеството региони ще се образува снежна завивка с дебелина от 5 до 20 см.
В Пловдивска област ще има обилни превалявания от дъжд, в планините – от сняг. Кодът е оранжев, а количества на дъжда 20-35 л/кв. м. На места ще се образува снежна завивка с дебелина 5-10 см.
За Област Видин е разгласен жълт код за превалявания от дъжд с планирани количества от 10-20 л/кв. м. В южните планински региони на региона дъждът ще премине в сняг и ще се образува снежна завивка.
За Русе , Търговище , Разград , Шумен , Сливен , Ямбол , Бургас и Варна е в действие жълт код за значителни превалявания от дъжд, а прогнозните количества са сред 15 и 25 л/кв. м.
Единствените области, в които не са оповестени кодове за рискови метеорологични феномени са Силистра и Добрич .
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР