София. Оранжев код за силен до бурен вятър от север-североизток

...
София. Оранжев код за силен до бурен вятър от север-североизток
Коментари Харесай

НИМХ: Оранжев код за силен вятър е обявен в две области в страната на 4 януари, жълт код за обилни снеговалежи има в 11 области

София. Оранжев код за мощен до плевел вятър от север-североизток с пориви 30 м/с. е разгласен в областите Сливен и Бургас. Това оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) . През нощта и в утринните часове за Бургас е разгласен и оранжев код и за снеговалежи, ще има условия за виелици и навявания. Образуване на снежна завивка - до 10-15 см.
Жълт код за снеговалежи е разгласен за 11 области. През нощта и в утринните часове в областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол ще се образува снежна завивка - до 10-15 см, в най-високата част на планините и повече.
Жълт код за мощен вятър е разгласен в 9 области на страната – Добрич, Варна Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Смолян, Кърджали, Хасково и Ямбол. През нощта и в утринните часове в тези региони ще духа мощен до плевел вятър от север-североизток с пориви до 20-25 м/с.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР