София. Оперетата се заражда като отговор на разрушенията от войната

...
София. Оперетата се заражда като отговор на разрушенията от войната
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова е патрон на честванията по повод 100 години Национален музикален театър Стефан Македонски

София. Оперетата се заражда като отговор на разрушенията от войната и вярата, че животът е по-силен от гибелта, а музиката, играта, смехът и любовта са доста по-силни от омразата. Това съобщи Илияна Йотова на честването по случай 100 години Национален музикален спектакъл " Стефан Македонски ", което се организира под патронажа на вицепрезидента, оповестиха от прессекретариата на президента . „ Тази институция към този момент един век демонстрира своята уникалност с благосъстоянието и разнообразието на своя златен фонд, в който традиция и авангардност са дружно в името на огромното изкуство “, сподели Илияна Йотова.
Вицепрезидентът означи, че креативните старания, ентусиазъм и отдаденост на десетки композитори, реализатори, режисьори, сценографи и всички, които свързаха ориста си с оперното изкуство, направиха вероятен този празник.
В Световния ден на музиката, Илияна Йотова напомни за първите функции от “Маркиз Бонели ”, изнесено през далечната 1918 година. Вицепрезидентът изрече своята респект към делото и упоритостта на Надя Хаджииванова, Генчо Марков, Донка Палазова, Мара Чуклева, Пепча Шмаха-Огнянова, Стефан Македонски, Генчо Марков, Мими Балканска, Асен Русков, Лиляна Кошлукова, Лиляна Кисьова, Видин Даскалов и доста други, чиито имена постоянно ще греят със силата на гения и музиката.
Като страна и жители сме техни длъжници. Ако хубостта в действителност избавя света, би трябвало да спасим хубостта, с цел да спасим и света, в който живеем, посочи Илияна Йотова.
По думите на вицепрезидента изпълнената със зала фенове демонстрира възхищението и уважението към това изкуство. И това е най-важното самопризнание за останалите, които са на сцената, в чиито функции постоянно ще играят повтарящите се функции на човешките ориси, а в репликите ще открива всяко потомство, всякога човешките усеща и полезности.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР