София. Омбудсманът Мая Манолова ще отправи препоръка до министър-председателя Бойко

...
София. Омбудсманът Мая Манолова ще отправи препоръка до министър-председателя Бойко
Коментари Харесай

Омбудсманът Мая Манолова ще отправи до министър-председателя Бойко Борисов препоръка за проверка по сигналите на Николай Колев-Босия

София. Омбудсманът Мая Манолова ще насочи рекомендация до министър-председателя Бойко Борисов за предприемане на незабавни ограничения и основаване на междуведомствена комисия, която да направи самостоятелна инспекция в Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ към Министерството на превоза, осведомителните технологии и известията. Тя ще сезира и Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество. Това стана ясно по време на съвещание на краткотрайната комисия в Народното събрание, която преглежда сигналите на Николай Колев-Босия за злоупотреби при приемането на шофьорски книжки, оповестиха от пресцентъра на Омбудсмана на Република България .
На него участваха заместник-омбудсманът доцент Диана Ковачева, шефът на Дирекция „ Национален предпазен механизъм “ към институцията на омбудсмана Димитър Бонгалов, изпълнителният шеф на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ Дамян Войновски, както и протестиращият Николай Колев-Босия и негови поддръжници. Манолова се ангажира с неговия проблем, откакто той се обърна с тъжба до институцията.
„ Ще упорствам в комисията, която ще направи инспекция в автомобилната администрация, да бъдат включени и част от протестиращите, както и до момента в който тя тече, лицата, които са в разнообразни процесуални качества – обвинени или подсъдими, да бъдат отстранени от работа “, акцентира омбудсманът.
По думите й от започнатите разнообразни наказателни производства има 20 подсъдими лица и десетки обвинени, само че нито един наказан досега, което е „ безусловно необяснимо за българските жители “.
Манолова изнесе данни, съгласно които от 13 юни – денят, в който Николай Колев разгласи гладен митинг до през днешния ден – 13 август, по пътищата са починали 122 души.
„ Причините за произшествията на пътя с съдбовен край са разнообразни. Това, което чакат жителите, е отговорно отношение от страна на страната и от страна на институциите. Според мен това е и същността на настояванията на господин Колев – отговорност и честна работа от страна на институциите. Гражданите чакат производството на подправени шофьорски книжки и производството на негодни водачи да бъде прекратено “, съобщи публичният бранител.
Омбудсманът разгласи, че би трябвало да се вземат ограничения в незабавен порядък, защото Николай Колев-Босия е в тежко положение, а темпото, с което работи краткотрайната комисия, е притеснително.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР