София. Очевидно България върви към формално председателство на Европейския съюз.

...
София. Очевидно България върви към формално председателство на Европейския съюз.
Коментари Харесай

Калоян Паргов, БСП: Очевидно България върви към формално председателство на ЕС

София. Очевидно България върви към официално председателство на Европейския съюз. Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия – София Калоян Паргов при гостуването си в предаването „ Делници ” по телевизия „ Евроком ”, оповестиха от Горско стопанство на БСП-София. Според него, изказванието на премиера Бойко Борисов, че едвам през септември ще има повече изясненост към целите на страната ни по време на европредседателството, напълно ясно демонстрира огромното закъснение в подготовката. Друго доказателство, съгласно Паргов, са думите на вицепремиера Томислав Дончев, който призна, че ремонтът на НДК за задачите на българското председателство на Европейски Съюз съществено закъснява.
„ Случващото се с НДК е единствено част от признаците, които демонстрират, че страната ни върви към неподходящ сюжет, твърди водачът на столичните социалисти. - Има информация от Брюксел, че нашите сътрудници там са обезпокоени от свадите в България и към този момент се замислят съществено по какъв начин ще ни поверят европредседателството от януари 2018 година. За страдание, то се обрисува да е официално. А ни е първото. Освен това се случва в доста забавен интервал, в който договарянията по Брекзит са в разгара си. По същото време ще стартира и разискването на бъдещата финансова рамка на Европейски Съюз. Това би бил доста подобаващ миг България да съобщи своите визии и да ги отстоява като водеща страна ”.
Според Калоян Паргов, главният приоритет на България по време на идното председателство на Европейски Съюз би трябвало да бъде сигурността. „ Това значи да се преборим Европа да спре да ни натиска против пари да одобряваме мигранти, изясни той. – Очевидно е, че българските жители не желаят това и има мощен отпор. Ясно е, че Патриотите, които са съдружни сътрудници в ръководството на страната, няма да бъдат дейни в тази посока. Оставаме единствено ние, от Българска социалистическа партия, да пазиме интереса на жителите. Проблемът с мигрантите би трябвало да се взема решение в неговия зародиш, а не когато е приключен факт. Тоест, по какъв начин да не ги позволяваме, а не какво да ги вършим, когато към този момент са влезнали в страните от Европейски Съюз ”.
Енергийното застраховане също е един от главните фактори за гарантиране на сигурността в страните от Европейския съюз, съгласно водача на столичните социалисти. „ Имам поради общата енергийна политика, а освен връзките с Русия и двойния критерий, изясни Калоян Паргов. – За страдание, България върви към загуба на едно от най-важните си преимущества - фактът, че чисто географски е на кръстопът и опцията да бъде енергиен разпределител. Точно за това се готвехме дълги години, планирахме планове, а в този момент се оказва, че всички стартират да ни заобикалят. Турски поток не може да бъде съпоставим с Южен поток. И тук не приказваме единствено за потенциал, а и за значима стратегическа и основна роля в областта на енергетиката, която България може да играе. Мисля, че към момента не сме изгубили изцяло шансове. Все още ги имаме, всичко е въпрос на далновидна политика, а не тази, която води държавното управление сега. Защото няма по какъв начин да се получи единствено с ходатайство сред Меркел и Ердоган, какъвто и да е залогът за него ”.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР