София. Обменът на опит между общините в прилагането на успешните

...
София. Обменът на опит между общините в прилагането на успешните
Коментари Харесай

Зам.-министър Йовев: Желанието ни е общините, които прилагат Стратегията за иновации и добро управление на местно ниво, да стават все повече

София. Обменът на опит сред общините в използването на сполучливите практики за локално ръководство е значим и нужен, с цел да имаме по-ефективни политики, ориентирани към мощно и витално локално самоуправление в България. Затова и поставяме старания да подтикваме концепциите и разпространението на одобрените във времето работещи модели при използването на Стратегията за нововъведения и положително ръководство на локално равнище на Съвета на Европа. Желанието ни е общините, които я ползват, да стават от ден на ден. Това сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Валентин Йовев на откриването на проведен от Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) конгрес за шерване на положителни практики на общините, наградени с Европейския етикет за нововъведения и положително ръководство, оповестиха от пресцентъра на Министерство на регионалното развитие .
От 2007 година, когато България приема да ползва Стратегията за нововъведения и положително ръководство на локално равнище на Съвета на Европа, са осъществени четири процедури за отсъждане на Етикета. В тези процедури оценката е връчено на 29 общини, потвърдили използването на 12-те правилото в своята ежедневна работа.
На двудневната работна среща ще бъдат показани положителни практики за развиване и подсилване на локалното самоуправление и локалната народна власт в България, свързани с използването на правилата за положително демократично ръководство на общинско равнище. В него вземат участие представители на Съвета на Европа, Националното съдружие на общините в Република България, наградените с Етикета общини, цивилен организации и други. Участниците ще споделят постигнатия напредък и добития опит в административните процеси на локално равнище.
„ Успешното използване на правилата за положително демократично ръководство се заключава в положителната връзка сред общината и нейните жители. Изключителна чест е за нашата община да бъде хазаин на сегашния конгрес “, поздрави присъстващите кметът на община Поморие Иван Алексиев и изрази признателност към Министерството на районното развиване и благоустройството за положителното съдействие, с помощта на които общината се развива.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР