София няма да спаси Перник от липсата на вода. Ще

...
София няма да спаси Перник от липсата на вода. Ще
Коментари Харесай

Общински съветник в София: Режимът на вода в Перник ще остане

София няма да избави Перник от неналичието на вода. Ще се подсигури нужните количества, само че режимът на вода ще остане. Не е човешко да откажем вода на Перник.
Това съобщи Прошко Прошков, ръководител на непрекъснатата комисия " Инженерна инфраструктура и енергийно обмисляне " в СОС, пред Нова тв.

Прошков изясни, че най-бързият и чист метод за снабдяване на вода към Перник е посредством Рилския тръбопровод. " Може да се вземе и от други места, само че това ще стане постепенно и ще е в пъти по-скъпо. Нищо в света не може да се подсигурява на 100%. Би било нечиста сделка да се каже, че София ще остане без вода. При голяма повреда на Рилския водопровод- да, елементи от София ще останат краткотрайно без вода. Има над 2 м сняг над Бели искър. Имаме задоволително запас за три години, в случай че не капне капка дъжд. Няма никакъв риск. Има сняг в Рила ", безапелационен бе той.

Според самостоятелния общински консултант Борис Бонев би трябвало да е ясно от " Софийска вода " какво ще се случи, в случай че се даде вода, в случай че има повреда и така нататък Той е на мнение, че би трябвало ясно и тъкмо да се каже има ли планове и проекти и какво гласят те.

Бонев бе безапелационен, че преди години язовир " Студена " е преливал. " Сега има режим на водата в Перник. Проблемът е бил прикриван поради локалните избори. Дори в спешна обстановка би трябвало да има отчетност. Това, че страната дава пари значи, че ги даваме всички ние ", сподели още той.

Прошков прикани да не се политизира обстановката в Перник.

На въпрос за какъв брой години София има запас от вода, Прошков съобщи, че би трябвало да е не-човек, с цел да го знае, само че съгласно специалистите, в случай че потреблението се резервира - за най-малко три години. " Секторът е недофинансиран от десетилетия, само че тази водопроводна връзка ще е потребна и в бъдеще ", отсече Прошко Прошков.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР