„София няма да спаси изцяло Перник от режима на водата.

...
„София няма да спаси изцяло Перник от режима на водата.
Коментари Харесай

Вижте идва ли краят на водната криза в Перник

„ София няма да избави напълно Перник от режима на водата. Планът планува да се подсигуряват нужните за града количества вода. Без връзката, която ще се построи, рискуваме да задълбочим рецесията и да стане същински проблем. Решението, което е препоръчано, е положително и допустимо за реализиране. Смятаме, че не е морално, политическо и човешко да откажем вода на Перник, при изискване че това няма да заплаши водния баланс на София”. Това съобщи в студиото на "Събуди се " ръководителят на Комисията по инженерна инфраструктура в СОС Прошко Прошков.
„ Най-големият проблем и това, което тормози хората, е, че когато приказваме за гаранции, това остават просто едни думи, хвърлени в пространството. Министри, кметове, общински съветници дават гаранции, само че нямат отговор, в случай че ги питаме какво тъкмо считат да създадат, с цел да подсигуряват, че няма да има проблем”, изясни самостоятелният общински консултант Борис Бонев.
„ Би било голяма нечиста сделка да кажа какъв е процентът възможност София да остане без вода. При огромна повреда на Рилския тръбопровод, даже без да водоподаваме към Перник, част от столицата ще бъде със затруднено водоподаване. Това е реалност и все още при спешни ситуации”, добави Прошков.
„ Язовир „ Студена” преливаше преди няколко години. Днес Перник е на воден режим. Това, че сега някой твърди, че в язовир „ Искър” има задоволително вода за идващите години, може внезапно да се промени. Хората хора, които докараха рецесията в миньорския град с неприятното си ръководство, могат да го създадат и в София”, заключи Бонев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР