София. НФСБ настоява българските власти да защитят задържания със заповед

...
София. НФСБ настоява българските власти да защитят задържания със заповед
Коментари Харесай

НФСБ настоява българските власти да защитят задържания със заповед за арест от САЩ Желяз Андреев

София. НФСБ упорства българските управляващи да защитят арестувания със заповед за арест от Съединени американски щати Желяз Андреев. Това се показва в декларация на Националния изпълнителен комитет (НИК) на Политическа партия „ Национален фронт за избавление на България “
Агенция " Фокус " разгласява цялостния текст на декларацията без редакторска интервенция:
" НИК на НФСБ изрично упорства българските управляващи, в това число правосъдната, да защитят българския жител Желяз Андреев и да не се поддават на външен напън, без значение от кое място идва той.
На 7 април 2018 година Желяз Андреев бе арестуван от Министерство на вътрешните работи в родния му град Добрич поради искане от страна на Съединени американски щати за изгонването му. Към Желяз има повдигнато обвиняване от прокуратурата във Флорида за присъединяване в скрит план за нарушение на ембаргото на Сирия и за машинация към Съединени американски щати.
В интервала май 2013 година – април 2016 година Желяз е чиновник в отдел „ Продажби “ в българския офис на американската компания AW Tronics. Той е назначен на изпитателен период и негово директно служебно обвързване е да предлага авиационни елементи на самолетни компании и сервизни центрове за самолети и хеликоптери от разнообразни страни, измежду които и на сирийската самолетна компания Syrian Air, без да подозира, че сходни покупко-продажби могат да се окажат нарушаване на ембаргото, наложено от Съединени американски щати на Сирия. Сирийските авиолинии са включени в листата от клиенти на AW Tronics, на които Андреев е ДЛЪЖЕН да показа услугите на компанията. Изборът на кои клиенти да се показват услугите НЕ Е по избор на продавачите и надлежно Андреев не е имал свободата да взема решение на кого да показа услугите на сдружението и на кого – не.
Андреев е назначен на трудов контракт по българското трудово законодателство с компания, записана в България с централен офис в Съединени американски щати. Той в никакъв случай не е уведомяван, че работи по непознато законодателство и затова не е работил със съзнанието, че нарушава закон, камо ли закон на непозната страна. Още повече, компанията не е предоставила инструктаж на чиновниците си кои клиенти са евентуално рискови нито по българското, нито по американското законодателство.
България и Съединени американски щати са подписали контракт за екстрадиция, утвърден от българските управляващи през 2008 година Според закона обаче " екстрадиция се позволява единствено когато действието съставлява закононарушение по българския закон и по закона на молещата страна ". Към момента на осъществените продажби (септември 2013 година - февруари 2014 г.) нито България, нито Европейски Съюз са наложили такова ембарго към Сирия. Тоест действието, за което прокуратурата във Флорида упреква Желяз Андреев, не е закононарушение нито по българското, нито по европейското законодателство и изгонването му е неприемливо!
Няма доказателства, че Андреев е нарушил ембарго върху Сирия, най-малкото, тъй като такова ембарго България и даже Европа не е налагала.
Няма доказателства, че Андреев е фалшифицирал документи.
Няма доказателства, че Андреев е заговорничел против България или даже против Съединени американски щати.
Няма доказателства, че Андреев е нарушил който и да било български закон.
Политическа партия „ Национален Фронт за Спасение на България “ припомня на българска Прокуратура и Министерство на вътрешните работи, че по Конституция те са задължени да пазят българските закони и жители, а не да се превиват под напън на непозната страна. Желяз Андреев би трябвало да бъде освободен неотложно от ареста, където към този момент трети ден лежи почтен. Българският съд би трябвало да отсъди независимо дали е редно един български жител да бъде екстрадиран в непозната страна по безпочвени, скалъпени и нелепи обвинявания и без да е нарушил нито един български закон?
Ние имаме вяра, че не е!
Подписи:
Валери Симеонов
Данчо Хаджиев
Валентин Касабов
Борис Ячев ".
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР