София. Необходимо е активно политическо, икономическо и финансово управление на

...
София. Необходимо е активно политическо, икономическо и финансово управление на
Коментари Харесай

Миглена Кунева: Необходимо е активно политическо управление на страната съобразно европейските стандарти, не само усвояване на средства

София. Необходимо е интензивно политическо, икономическо и финансово ръководство на страната ни съгласно европейските стандарти, а освен асимилиране на средства. Това сподели пред Радио „ Фокус “ Меглена Кунева, заместител министър-председател по съгласуваност на европейските политики и институционалните въпроси в интервала 2014 – 2017 година, министър по европейските въпроси в 2 следващи държавни управления и някогашен европейски комисар по отбраната на потребителите. Тя добави, че би трябвало да се види прогресивна смяна, основана на постъпилите европейски средства в страната ни.
„ Подчертавам, че фондове и помощ получават и " третите страни " в Европа и Африка, по тази причина въпросът не е единствено в тях. Тук желая да кажа, че у нас доста мъчно се поддържа интерес към политическия спор в Европа, тъй като ние тотално сме насочени към фондовете и нищо друго не може да хване необятното публично внимание. Това е дълга, търпелива, отдадена работа, с цел да може всеки български жител да разбере, че го визира по какъв начин се развива Европа и да знае кое е най-добре за района. Аз ще извадя пред скоба и ще кажа, че въпреки всичко най-важно е Европа да съществува като съюз, тъй като това е безспорната цел. Оттам нататък, ние би трябвало да си дадем сметка почтено какво успяхме да създадем, и не приказвам единствено за асимилиране на фондове “, изясни Миглена Кунева. „ Да, ще отговорите, че доста българи учат в чужбина – отлично, а какъв брой чужденци пристигнаха да учат в България? “, попита тя и добави, че процесът е двустранен.
По мотив идната тирада на ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер за положението на Европейския съюз Миглена Кунева изясни, че главните акценти ще са ориентирани към демокрацията в обособените страни и нейното съблюдаване, възобновяване на стопанската система, основаването на нови работни места, както и мигрантската рецесия и политиката, обвързвана с убежищата.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР