София. Необходими са повече градове като София, които да са

...
София. Необходими са повече градове като София, които да са
Коментари Харесай

Марко Маркула, Европейски комитет на регионите: Необходими са повече градове като София, които да са много активни в проектите за подобряване чистотата на въздуха

София. Необходими са повече градове като София, които да са доста дейни в плановете за възстановяване чистотата на въздуха. Това сподели Марко Маркула, заместник-председател на Европейския комитет на районите, по време на формалното разкриване на второто издание на Европейската конференция за качеството на въздуха – SOFAIR, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “ . „ Нашата роля е да посочваме това, което е доста значимо и наложително за решение. Също по този начин част от нашата работа е и да насърчаваме нашите членове да подхващат дейности в своите райони “, съобщи Маркула.
Той уточни, че първото и най-важно обръщение е, че са нужни повече познания и повишение на осведомеността. По думите му ролята на общините и на локалните органи на властта е да подхващат повече дейности в това отношение. „ Ние непрестанно подхващаме стъпки за това. Вчера в Брюксел направихме обзор на резултатите от последното изследване. Около 400 района дадоха отговор на въпросник за положението на качеството на техния въздух. 59% от тях обявиха, че работят непрестанно по тези въпроси и създават проекти за деяние. Над 90% от тях поддържат дълготрайните цели на Европейски Съюз за стабилно развиване “, разяснява Маркула.
Като второ обръщение той уточни, че са нужни повече градове като София. „ Столична община е доста дейна в редица пилотни планове. Има и редица други градове, които реализират доста действия в това отношение. Използването на принадлежности като работилницата за нововъведения, която беше извършена в София преди няколко седмици, са доста значими. Това ни свързва и с задачите за стабилно развиване на Организация на обединените нации. А Организация на обединените нации смята, че е доста значимо да се активизира общността в това отношение “, акцентира Маркула.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР