София. Не се подвеждайте по фалшивите новини, които се тиражират

...
София. Не се подвеждайте по фалшивите новини, които се тиражират
Коментари Харесай

Народният представител от ГЕРБ Калин Василев в Ябланица: Държавния резерв е с високи нива, а държавния дълг намалява

София. Не се подвеждайте по подправените вести, които се тиражират всеки ден от Българска социалистическа партия. Държавата е в устойчиво положение, банковата система също, държавният запас пораства, а държавният дълг понижава. Това оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. Това сподели в Ябланица националният представител Калин Василев, който организира там авансово планувана приемна.
Наред с поставените локални проблеми от кмета на общината Иван Цаков и жители, посетили приемната, бяха коментирани и въпроси за общото положение на страната.
Само преди дни Министерството на финансите изплати близо 2 милиарда лева държавен дълг, като по този метод смъкна равнищата му от 29,1 % от Брутният вътрешен продукт в края на 2016 година на към 25 % от Брутният вътрешен продукт сега, като с това се икономисват и разноски за лихви от 79 млн. лв. годишно, акцентира Василев, който е икономист.
Сега с тези спестени средства изплащаме падежът на еврооблигации от 2012 година, които пък бяха пласирани на външните пазари, с цел да се изплати с тях предходен дълг - еврооблигациите от 2002 година, издадени по време на финансовия министър Милен Велчев и държавното управление на Национална движение „Симеон Втори". Важно е да се знае още, че за първите седем месеца на годината са изплатени остарели задължения за над 3 милиарда лева, акцентира Василев.
Той разясни пред хората, че 2016 година приключи с остатък от 1,472 милиарда лева,, а от началото на 2017 година е над 1,65 милиарда лева Това е резултата от ръководството на Политическа партия ГЕРБ и министър председателят Бойко Борисов и финансовият министър Владислав Горанов и би трябвало да знае и разбере от всички, вместо да се поддават хората на внушенията на Корнелия Нинова и Българска социалистическа партия за трагични финансови индикатори на страната - няма нищо правилно в това и дано не забравяме, че точно техните „ специалисти ” като Румен Гечев да вземем за пример, банкрутираха към този момент няколко пъти страната, до момента в който ГЕРБ, макар провалите им, съумява да я стабилизира по този начин, че сега запасът да пораства, а дългът да понижава и да е надалеч от междинния за Европейски Съюз, изясни Калин Василев.
За среща с народния представител в приемната му пристигна Найден Нанев, който го срещна с казуса и неплатените суми от " Пътстрой " ЕАД Ловеч, оповестено в неплатежоспособност. Според думите му въпросната компания му дължи 47 000 лева от 2008 година Той помоли народния представител за подпомагане. Общинския началник на ГЕРБ-Ябланица Симо Иванов и кмета на общината потърсиха подпомагане по отношение на подадени планове към Фонд „ Земеделие ” за ОУ " Христо Ботев " - с.Бресница, и локалното читалище " Борба " в с.Орешене, както и за два плана към ПУДОС за гр.Ябланица и с.Орешене за водопроводи.
Василев организира приемни в цялата област Ловеч. Преди дни той бе в община Тетевен, преди този момент в Ловеч, през днешния ден се срещна с хора от Ябланица, на която участва и общинският началник Симо Иванов.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР