София. Не приемаме споразумението между правителството и банката за развитие

...
София. Не приемаме споразумението между правителството и банката за развитие
Коментари Харесай

Румен Гечев, БСП: Правителството на Бойко Борисов ни вкарва в кредитен капан да приемаме бежанци

София. Не одобряваме съглашението сред държавното управление и банката за развиване на Съвета на Европа за заем от съвсем половин милиард лв.. В приложението му написа, че средствата ще се употребяват за обучение и професионално образование и помощ за бежанци - мигранти и разселени лица. Не написа обаче, какво е съотношението за разходването на парите. Да не се окаже, че за обучение ще се дадат 5 евро, а останалите за разселване на бежанци? Това съобщи пред БТВ националният представител от „ Българска социалистическа партия за България ” Румен Гечев, оповестиха от пресцентъра на Българска социалистическа партия. „ Това е един кредитен капан за България, тъй като откакто държавното управление на Бойко Борисов получи тези средства, по какъв начин ще откаже квоти за систематизиране на бежанци за България? ”, добави той. Икономистът акцентира, че по този метод ръководещите слагат страната ни в извънредно рискова обстановка. Той напомни, че Полша, Унгария, Чехия и Словакия изрично отхвърлиха да изпълнят разпореждането на Брюксел за разселване на мигранти. „ Сега ще би трябвало да се откри някоя страна, която да е послушна, някакъв слугинаж би трябвало да влезе в действие, тъй като тези мигранти би трябвало да отидат някъде, откакто другите Източноевропейски страни ги отхвърлиха. Като взимаш заем с такива цели, би трябвало да изпълниш уговорките си ”, сподели проф. Гечев.
Той попита, откакто държавното управление твърди, че сме в прелестно финансово положение и имаме фискален запас от 13 милиарда лв., за какво тогава държавното управление тегли нов заем и влиза в риск с мигранти? Икономистът добави, че ръководещите не са дали логичен отговор за това. Водещият осведоми, че БТВ са поканили депутати от ГЕРБ за спор по тематиката, само че никой не е отишъл.
За абсурда с НДК Гечев сподели, че сме очевидци на цялостен цирк. „ Първо един министър съгласува с премиера уволнението на Мирослав Боршош. Министър-председателят написа „ Да ”. След няколко часа вика същия министър и му споделя, че не е прав и връща Боршош на поста. Такъв политически цирк в Европа от дълго време не е имало ”. Румен Гечев добави, че от опозицията желаят да знаят, кой е оказвал напън върху него, както той самичък твърди, да подписва явно корупционни покупко-продажби.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР