София. Не е имало аварийна ситуация в подлеза на бул.

...
София. Не е имало аварийна ситуация в подлеза на бул.
Коментари Харесай

Инж. Ангел Джоргов от „Метрополитен“ ЕАД: Не е имало аварийна ситуация в подлеза на бул. „България“ в столицата

София. Не е имало спешна обстановка в подлеза на бул. „ България “ в столицата. Това стана ясно от думите на инж. Ангел Джоргов от „ Метрополитен “ ЕАД в предаването „ Тази заран “ по бТВ . По думите му случилото се по никакъв метод не е рисково и това не е спешна обстановка. „ Не е имало изпускане на циментов разтвор, а изпреварващо инжектиране за недопускане на слягания и пропадания на повърхността – сподели той. – При такава слаба геология, каквато е тук в София, и при съществуване на високи подпочвени води, машината изпреварващо прави това инжектиране. В зоната на подлеза инжекционният разтвор е намерил път до повърхността по остарели канализационни тръби. Около кубик – кубик и половина от него е излязъл на повърхността, а една дребна част е влезнала сред настилката и основата и е надигнала “.
„ Не става въпрос за химикал – акцентира Джоргов. – Единственият дискомфорт на жителите, които да минавали през вчерашния ден от тук, е, че, както се споделя, са стъпили леко в калта “.
Фирмата реализатор ще поеме вредите, сподели още той.
Случилото се няма да забави по никакъв метод графика на градежа на метрото. Машината не серпантина въобще, сподели още Джоргов.
Подлезът още веднъж е отворен за прекосяване.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР