София. Намаляват пътнотранспортните произшествията с мотористи. Това отчетоха пътни полицаи

...
София. Намаляват пътнотранспортните произшествията с мотористи. Това отчетоха пътни полицаи
Коментари Харесай

Намаляват пътнотранспортните произшествията с мотористи

София. Намаляват пътнотранспортните произшествията с мотористи. Това регистрираха пътни служители на реда и представители на столични мотоклубове в края на мотосезона, провел се под мотото „ Не на експанзията на пътя “, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
Благодарение на общите старания за смяна в културата на шофиране, апелите за толерантно държание на пътя и подхванатите ограничения за надзор по Закона за придвижване по пътищата се следи понижаване на пътнотранспортните произшествията с мотористи. Това бе регистрирано на среща през днешния ден в отдел „ Пътна полиция “ – Столична дирекция на вътрешните работи сред пътни служители на реда и представители на столични мотоклубове във връзка идното на 21 октомври закриване на „ Мотосезон - 2017 ”, оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи .
Данните за миналите месеци демонстрират, че са по-малко и ранените и починали при произшествия с мотори. От началото на тази година до 15 октомври са регистрирани 102 пътни случая с мотористи, при които са починали четирима водачи и един пешеходец, ранените са 103-ма, от тях 95 са управлявали мотоциклет. За същия интервал на 2016 година произшествията са 118, с петима починали мотористи, един пешеходец и ранени 124, от които 102-ма водачи на мотоциклети.
Комисар Тенчо Тенев, шеф на отдел „ Пътна полиция “- Столична дирекция на вътрешните работи подсети още един път главното предписание за сигурност на пътя: „ Всички участници в придвижването да съблюдават разпоредбите и да бъдат толерантни един към различен “. В този смисъл бе и апелът на президента на столичен мотоклуб „ Джентълмен ” Иван Саздов - взаимно почитание на пътя, дисциплинираност и самоконтрол.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР