София. Над 570 км пътища ще бъдат ремонтирани със средства

...
София. Над 570 км пътища ще бъдат ремонтирани със средства
Коментари Харесай

АПИ: Над 570 км пътища ще бъдат ремонтирани със средства от бюджета

София. Над 570 км пътища ще бъдат ремонтирани със средства от бюджета. Това оповестиха от пресцентъра на Агенция " Пътна инфраструктура " (АПИ). Ежедневно се правят настоящи ремонтни действия по републиканските пътища, с цел да се усъвършенства положението на пътната мрежа. Днес със студена асфалтова примес бяха изпълнявани действия на Автомагистрала „ Тракия “ на територията на областите София и Пловдив, на Автомагистрала „ Хемус “ в Софийска област, път I-1 в област Враца и други По предписание на министъра на районното развиване и благоустройството Николай Нанков ръководителят на Управителния съвет на АПИ инж. Дончо Атанасов изиска от шефовете на регионалните пътни ръководства да се работи непрекъснато според от метеорологичните условия и предпочитано да се изкърпват неравностите по автомагистралите, на първокласните и второкласните пътища.
След приключването на зимното поддържане на републиканските пътища през април ще бъде осъществен обстоен оглед на положението на републиканските пътища и прилежащите мостови уреди. Приоритетно ще бъдат ремонтирани автомагистралите, първокласните пътища, както и най-натоварените сектори от второкласната и третокласната пътна мрежа. Целта е ремонтните действия по главните посоки да приключат преди началото на дейния летен сезон.
Тази година ще бъде осъществен предпазен ремонт на близо 570 км републикански пътища. Превантивните ремонтни действия включват изцяло преасфалтиране на огромни сектори, полагане на нова маркировка, ограничаващи системи и т. н. Предвидените средства от националния бюджет са на стойност 311 млн. лева с Данък добавена стойност. Ремонтът на 440 км от тях стартира през предходната година и ще приключи през т. година Ще започва и ремонтът на още 130 км пътища.
Със средства от Оперативна стратегия „ Региони в напредък “ /ОПРР/ тази година ще приключи ремонтът на основни пътни артерии в Североизточна и Северозападна България, която стартира през предходната година. С финансиране от фондовете на Европейски Съюз главно се ремонтират над 215 км второкласни и третокласни пътища. Сред тях са: 30 км от второкласния път II-49 в секторите Търговище - Разград и Кубрат - Тутракан, 30 км от път II-29 Варна - Добрич - Кардам, 29 км от път III-904 Старо Оряхово - Гроздьово - Провадия, 42 км от прохода „ Петрохан “ на територията на Софийска област (път II-81), 30 км от път II-57 Стара Загора - Раднево, 12 км от път II-35 Плевен - Ловеч, 12 км от път II-44 Драгановци -Габрово, 17 км от път III-1002 Враца - пещера Леденика и други Реконструира се и 10-километровото трасе на път II-86 Пловдив – Асеновград, като пътното платно се уголемява до магистрален габарит.
Със стартирането на новия строителен сезон ще стартират строителните работи на още 5 нови обекта по Оперативна програма “Регионално развитие”, за които договорите бяха подписани преди седмици. Общата им дължина е над 71 км. Участъците, които главно ще се ремонтират са: 30 км от път III-112 Дъбова махала - Монтана, 9 км от път II-57 Раднево - Новоселец, 14 км от път II-44 Севлиево – Драгановци, 9 км от път II-35 Плевен – Ловеч /околовръстния път на град Ловеч/ и 9 км от път IІІ-306 Червен бряг – Чомаковци. При рехабилитацията на второкрасния път II-35 Плевен – Ловеч главно ще бъде ремонтиран тунелът при 43-ти километър, който е с дължина 400 метра. Предвижда се възобновяване на хидроизолацията на оборудването, замяна на съществуващата защитна ограда, ново енергоефективно осветлението и други
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР