София. На военния полигон Црънча се проведе първото състезание за

...
София. На военния полигон Црънча се проведе първото състезание за
Коментари Харесай

Проведе се първото снайперово състезание за купата на 68-ма бригада Специални сили

София. На военния полигон Црънча се организира първото съревнование за купата на 68-ма бригада " Специални сили " оповестиха от Българска Т-Клас федерация . Състезанието бе проведено взаимно с БТКФ по разпоредбите на военно-приложния стрелкови спорт Т-Клас. Разрешение за осъществяване на такова неповторимо за Българската Армия мероприятие бе получено от най-високо равнище, а точно от Началника на защитата - генерал-лейтенант Андрей Боцев.
В надпреварата взеха присъединяване общо 30 състезатели - представители на 68-ма бригада " Специални Сили ", 61-ва Стрямска механизирана бригада, 65-ти Морски Специален разследващ отряд и Военна полиция, а също и състезатели на БТКФ.
Патрон на шампионата бе командирът на Специалните сили на България - бригаден военачалник Явор Матеев, който учреди Специалната премия „ Купа на Командира на Специалните сили ", с която бяха удостоени спечелилите в двете категории на най-сложното и мъчно упражнение, изпълнявано с едновременна пукотевица със снайперова карабина, щурмова карабина и револвер.
Конкретно, самото съревнование се организира в два дни и в две обособени дивизии, избрани от типа на снайперовите оръжия, които бяха употребявани. Освен с прецизни далекобойни снайпери, състезателите трябваше да покажат и да потвърдят своите умения също и с полуавтоматични щурмови карабини и с револвери. Упражненията бяха извънредно разнородни и комплицирани за осъществяване, тестваха се на процедура всички типове стрелкови умения и съответните физически и ментални качества на състезателите. На първо място в дизайна на упражненията бе подложен реализмът, а с него се обуславя високата степен на приложност на подобен вид надпревари.
Състезанието бе извънредно оспорвано и в двете дивизии, като крайното класиране не можеше да се планува до последното упражнение, а резултатите се разгласиха в действително време от специфична онлайн софтуерна система за оценяване.
Победителите бяха наградени персонално от бригаден военачалник Явор Матеев.
Състезанието по разпоредбите на стрелковия спорт Т-Клас беше първото с публично присъединяване на въоръжените сили на Република България, което демонстрира, че в командната верига на БА има схващане за взаимоотношението и взаимопомощта, която може да се реализира сред цивилни и военни структури и която неизбежно ще докара до качествена положителна смяна в равнището на подготовка на въоръжените сили, изключително в подтекста на днешната комплицирана конюнктура.
Интересът, който бе провокиран освен в самите състезатели и уредници, само че и измежду формалните посетители, наблюдаващи и висши представители на командната верига в БА, демонстрира, че има нужда от продължение на напъните за развиване на Военно-приложните спортове в България, които да развиват характерни умения, използвани за потребностите на въоръжените сили и да спомагат за повишение равнището на подготовка в региона на защитата.
Спортът с прецизни снайперови системи Т-Клас е основан в България и заради своите неповторими характерности - устав, дизайн на упражненията, оценъчна система, придобива все по-голяма известност, като към този момент има регистрирани и задгранични райони, които желаят да го практикуват.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР