София. На пресконференция в ГД Пожарна безопасност и защита на

...
София. На пресконференция в ГД Пожарна безопасност и защита на
Коментари Харесай

МВР: Бяха представени резултати по проект Развитие и модернизация на Националния оперативен център и областните оперативни центрове

София. На конференция в Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ бяха показани постигнатите досега резултати по план „ Развитие и рационализация на Националния действен център (НОЦ) и регионалните оперативни центрове (ООЦ) “. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи . Проектът, чиято дълготрайност е 36 месеца, е финансиран по фонд Вътрешна сигурност. Общият бюджет на плана е 3 195 000 евро. Партньори по плана са Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ и Дирекция „ Комуникационни и осведомителни системи “ на вътрешното министерство.
Общата цел на изпълняваните действия е развиване и рационализация на НОЦ и регионалните оперативни центрове посредством създаване на базисна инфраструктура за реакция при незабавни повиквания, в това число и разширение на радиопокритието на ТЕТРА системата за обезпечаване на информационна среда при взаимоотношение на структурите за отбрана в региона на обекти от Европейска сериозна инфраструктура и на популацията. В рамките на плана ще бъде обезпечена съгласуваност и нови функционалности на другите равнища и звена в ГДПБЗН. Предвижда се да бъдат обезпечени условия за своевременна оценка на ситуацията и взимане на осведомено управническо решение при пожари, бедствия, изключителни обстановки, произшествия и рецесии, свързани със сигурността, както и възстановяване на опциите за взаимоотношение на структурите за отбрана на популацията и сериозната инфраструктура. Основен миг е надграждане и придобиване на нови функционални благоприятни условия на ТЕТРА системата.
Целевата група обгръща пожарникари, спасители, доброволци и чиновници от профилирани формирования на структурите на Единната избавителна система и органи на изпълнителната власт.
Очакваните резултати от осъществяването на дейностите, планувани по плана, са свързани с нараснала успеваемост, усъвършенстване на действия в оперативната работа на ГДПБЗН и понижаване на времето за продан на информация. Ще бъде доставено модерно и профилирано съоръжение за обезпечаване на съгласуваност и нови функционалности, ще бъдат обезпечени и изнесени работни места в районните дирекции на пожарната за ръководство на Националната система за ранно предизвестие и обявяване (НСРПО).
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР