София. На площадка Хан Богров“ се извършва приемане на разделно

...
София. На площадка Хан Богров“ се извършва приемане на разделно
Коментари Харесай

Петър Трайков, Столична община: На площадка „Хан Богров“ се извършва приемане на разделно събрани растителни и хранителни отпадъци, които се третират в две съоръжения

София. На площадка „ Хан Богров “ се прави приемане на разделно събрани растителни и хранителни боклуци, които се третират в две уреди. Това разяснява в предаването „ Екологичен резонанс “ на Радио „ Фокус “ Петър Трайков, шеф на Дирекция „ Управление на отпадъците “ към Столична община. Той посочи, че едното от оборудванията е за растителните боклуци и реализира аеробно компостиране, което минава на няколко етапи. „ Първата е тунелно, а по-късно - намерено узряване на материала до приемане на краен артикул, компост. В другата апаратура за приемане на хранителни боклуци е за компостиране на тези хранителни боклуци в анаеробни условия, което е безкислородна среда, и приемането на така наречен биогаз, който се оползотворява посредством изгаряне, при което се реализират два резултата. Единият от резултатите е чисто екологичният – попречване на неконтролираното изпускане на газовете, които се съдържат като капацитет във входящия поток от боклуци. Второто е произвеждане на електрическа и топлинна сила от самия развой на изгарянето. Благодарение на инсталацията се реализира едно кръгообразно ръководство на тази секта от отпадъците, които се генерират на територията на София “, сподели Петър Трайков.
Той разяснява и акцията на Столична община за даване на до 10 кг безвъзмезден компост на всички жители, заплатили такса „ битови боклуци “, която продължава към този момент четвърта поредна година. Трайков изясни, че акцията има за цел разпространение на компостирането и разделното събиране на тези фракции от отпадъците, които всички ние генерираме на територията на града. Той добави, че акцията има за цел също да заинтригува хората и най-много - да им даде опция да получат нещо против таксата, която заплащат за битови боклуци.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР