София. На 14 септември в Софийската градска художествена галерия ще

...
София. На 14 септември в Софийската градска художествена галерия ще
Коментари Харесай

На 14 септември в Софийската градска художествена галерия ще бъде открита изложбата „В сянката на Ориента“

София. На 14 септември в Софийската градска художествена изложба ще бъде открита изложбата „ В сянката на Ориента “, по която екипът на галерията работи към този момент повече от три години, оповестиха от пресцентъра на Столична община. Това е първи по рода си интернационален план иницииран от българска институция, който цели представянето на образен роман с произведения на едни от най-ярките художници от България, Гърция, Румъния и Сърбия, работили интензивно през втората половина на ХІХ и първата половина на ХХ в. Фокусирани върху тематиката за характерното развиването на изкуството на Балканите в сянката на Ориента, изследователският екип на изложбата ще предложи на публиката среща с емблематични за историята на изкуството на четирите балкански страни създатели и творби.
Изложбата се реализира под патронажа на министъра на културата на България – Боил Банов и кметът на град София – Йорданка Фандъкова.
Проектът се осъществя в партньорство с Националната изложба на Гърция в Атина, Националната изложба на Румъния в Букурещ и изложба „ Матице ” в Сърбия, от чиито богати сбирки идват творби през месец септември.
Изложбата не би била допустима без съдействието и професионализма на екипите на Националната изложба в София, Държавна организация „ Архиви “, Национална библиотека „ Св. св. Кирил и Методий “ и голям брой от галериите в страната.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР