София. На 1-ви ноември т.г. започна дарителска кампания под надслов

...
София. На 1-ви ноември т.г. започна дарителска кампания под надслов
Коментари Харесай

Изпълнителна агенция по горите: Провежда се дарителска кампания под надслов „Избери, за да помогнеш!“

София. На 1-ви ноември т.г. стартира дарителска акция под надпис „ Избери, с цел да окажеш помощ! “. Това оповестиха от пресцентръа на Изпълнителната организация по горите (ИАГ). Инициативата има за цел да подкрепи благотворителни начинания в четири съществени категории:
- здравеопазване;
- социална сфера;
- култура и образование;
- опазване на околната среда.
Сред утвърдените планове в категорията „ Опазване на околната среда “ е планът „ Витоша – налична за всички “. Целта на плана е да усъвършенства качеството на живот, физическата и психическа правоспособност, обществената интеграция, акомодация и пълноценна реализация в публичния живот на хората с увреждания посредством прикосновение с природата и спортни занимания на Витоша.
Проектът планува монтаж на профилирани уреди за двигателна интензивност за хора с увреждания на опорно-двигателния уред в едно от най-прекрасните места на Витоша със спиращи дъха панорамни гледки – Игликина поляна. Ще има люлки, музикална стена, апарат за висене, фитнес апарат, колело за оживление, лост за набиране, въртележка, рампа за наблюдаване и информативен пункт. Предвидени са и специфични маси с пейки, съобразени с условията за прилагане от хора в инвалидни колички, с цел да се избегне изолацията им от другите туристи.
Природен парк „ Витоша ” е най-посещаваната предпазена територия в България с над 3 милиона гости годишно. Част от тях са хора с увреждания, а други биха желали да излизат измежду природата, само че бариерите са доста! Тази не дребна група хора имат огромна потребност от допир с природата, който оказва удобен лековит и оздравителен резултат. За да се реализира това, е належащо да се обезпечи достъп до места за упражняване на приспособени физически извършения, като в това време хората с лимитирани двигателни благоприятни условия да не са изолирани от обществото.
" Премахването на бариерите пред хората с увреждания е в нашите благоприятни условия! Ние сме моралното задължени да отстраним трудностите пред тях, да влагаме средства и опит за основаване на налична среда и изява на капацитета им. Да го създадем дружно! ", показват от ИАГ.
Дарения посредством SMS с текст DMS VITOSHA се одобряват на къс номер 17 777 за всички мобилни оператори. За клиенти по контракт с Telenor, Vivacom и Mtel цената на 1 sms е 1 лева За консуматори на предплатени услуги на мобилните оператори цената на 1 sms е 1,20 лева с Данък добавена стойност.
Банкова информация за подаяние:
Получател/Титуляр: ДИРЕКЦИЯ НА ПРИРОДЕН ПАРК ВИТОША
IBAN:BG89TTBB94003121040423
BIC:TTBBBGSF
При банка: Сосиете Женерал Експрес банк
Основание за заплащане: Избери, с цел да окажеш помощ
" Премахни бариерите, отвори врата към общество с равни благоприятни условия за всички! ", приканват още от ИАГ.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР