София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна

...
София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС Лиляна
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова връчи голямата награда за инфраструктура на десетилетието

София. Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз Лиляна Павлова връчи огромната премия за най-успешен инфраструктурен план на десетилетието (2007-2017) на специфична гала в София довечера. Призът получи Столичната община в лицето на кмета Йорданка Фандъкова за построяването и развиването на Софийското метро. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз .
INFRASTRUCTURE BULGARIA AWARDS 2018 на „ Градът Медиа груп “ е една от най-престижните начинания за отбелязване приноса в развиването на инфраструктурата на България. Наградите се връчват на всеки две години, като за първи път е учредена и премия на десетилетието. Специалното издание тази година се реализира под патронажа на министерството за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 в партньорство с министерствата на превоза, осведомителните технологии и известията, на районното развиване и благоустройството, на околната среда и водите и на енергетиката. Официален посетител на събитието беше Искра Михайлова, ръководител председател на Комисията по районно развиване в Европейския парламент.
Номинираните планове, участващи в самодейността, са приключени в интервала 2016-2017 година и са построени в последните 10 години – интервала от влизането на България в Европейския съюз. Наградите в петте категории са избрани от 17-членно жури от представители на експертни, браншови и университетски среди. Категориите, за които се състезаваха обекти от цялата страна са: „ Транспортна и пътна инфраструктура “, „ Транспортна железопътна инфраструктура “, „ Енергийна инфраструктура “, „ Градска среда “ и „ Екологична инфраструктура “.
„ В единадесетата година откогато поехме кормилото на кораба, който плува по европейското бурно море, сме поели нелеката задача да водим и дебата за това в каква Европа желаеме да живеем и какво бъдеще желаеме за нашите деца. Не инцидентно в основата поставихме точно инфраструктурата, която ни сплотява и гради мостове сред хората “, сподели министърът за Българското председателство при откриването. Тя означи, че триумфите, които реализира България, са с помощта на европейската взаимност, само че и на напъните на всички сектори и българи. Министър Павлова подчертава на основните тематики, по които работи страната ни като ръководител, измежду които запазването на кохезионната политика и тематиката за Западните Балкани.
„ Именно свързаността и инфраструктурата на района са тематиките, по които желаеме да дадем своя принос като Българско председателство. Те ще ускорят процесите на икономическото развиване, ще дадат опция на младежите да останат и живеят тук и повече благоприятни условия за бизнеса “, добави тя.
Министър Лиляна Павлова пожела на уредниците идващото издание на премиите да бъде за Балкански инфраструктурни планове, защото занапред ще се построява свързаността сред страните в района.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР