София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018

...
София. Министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018
Коментари Харесай

Министър Лиляна Павлова се срещна с главния изпълнителен директор на Европалати Арналдо Абруцини

София. Министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 Лиляна Павлова се срещна през днешния ден с основния изпълнителен шеф на Асоциацията на европейските търговско-промишлени покои (Европалати) Арналдо Абруцини и с ръководителя на Българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018 .
„ По време на диалозите обсъдихме провокациите пред бизнеса и преприемачите, и съответните ограничения, които ще ни оказват помощ да се оправим с условията на пазара на труда “, уточни министър Павлова. На срещата бе дискутирано още, че както е належащо гарантирането на правата на служащите и съдействие със синдикатите, по този начин е нужна и мощна колаборация с бизнеса.
Г-н Арналдо Абруцини съобщи, че с цел да се оправим с новите провокации на пазара на труда, би трябвало да се заложи на ограничения още от главното учебно заведение, както и да се ангажира академичната общественост. Изключително значимо е представителите на висшите образователни заведения да са дейна част във всяка полемика и дейности във сферата на заетостта.
„ Обединихме се към позицията, че към този момент знаем и ясно сме разпознали проблемите, само че е време за съответни решения. За задачата са нужни и положителни наставления за свободното придвижване на служащи, артикули, услуги и капитали в Европа “, добави министърът за Българското председателство на Съвета на Европейски Съюз 2018.
Министър Павлова и гостите ѝ разискаха още събитието „ Европейски парламент на предприятията 2018 “, което е част от календара на Българското председателство и ще се организира на 11 юни в София. Форумът съставлява сесия на Европейския парламент (ЕП), само че с присъединяване на бизнесмени. Този формат дава опция на бизнеса да застане лице в лице с взимащите решения на равнище Екологичен потенциал и Европейска комисия, и да обсъдят целите за икономическо развиване на Европейски Съюз.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР