София. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов награди директора на

...
София. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов награди директора на
Коментари Харесай

София: Директорът на „Аварийна помощ и превенция“ към Столичната община Красимир Димитров получи почетното отличие на МВР

София. Министърът на вътрешните работи Младен Маринов награди шефа на Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ към Столична община Красимир Димитров с почетно отличие на Министерство на вътрешните работи „ За героизъм и заслуга-III степен “. Това оповестиха от пресцентъра на Общината .
Димитров е награден за заслуги, свързани със отбраната на националната сигурност, опазването на публичния ред и противодействието на престъпността на територията на София, както и за принос в връзките сред Министерство на вътрешните работи и Столична община.
Дирекция „ Аварийна помощ и предварителна защита “ на Столичната община е на директно послушание на кмета на Столичната община Йорданка Фандъкова. Екипите на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ реагират непрекъснато на сигнали, свързани с естествени феномени, инфраструктура, рискови химически субстанции и замърсяване на околната среда, завирявания и други, правят учения по предварителна защита за реакция при естествени бедствия на общинския полигон в Панчарево. Екипите на „ Аварийна помощ и предварителна защита “ правят непрекъснати обходи на терен в града. За първата половина на годината екипите са реагирали на над 960 сигнала.
Красимир Димитров и чиновници на дирекцията бяха на място при обезопасяването на региона от изхвърлените рискови токсични боклуци край гара Яна през февруари 2019г. По разпореждане на кмета на София екипите бяха изпратени да вземат участие и в дейностите след наводненията в Мизия, във варненския квартал „ Аспарухово “,в с.Бели Искър и в Скопие, Северна Македония, както и при гасенето на пожара в Кресна.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР