София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с

...
София. Министърът на туризма Николина Ангелкова проведе работна среща с
Коментари Харесай

Министър Николина Ангелкова проведе работна среща с Н. Пр. Мачей Шимански, посланик на Полша у нас

София. Министърът на туризма Николина Ангелкова организира работна среща с посланика на Полша у нас Н. Пр. Мачей Шимански по нейна покана. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството . Основен фокус на диалога беше прекратяването на активността на туроператора „ Томас Кук “ и неговите дъщерни компании, част от които е и „ Некерман Полска “, само че бяха разисквани и благоприятни условия за развиване на туризма сред двете страни.
Полша е доста значим пазар за входящ туризъм у нас, ще спомагаме напълно за превъзмогване на обстановката след банкрута на „ Томас Кук “, както и за поощряване на пътуванията на туристите от Полша. В момента има 92 полски туристи, които са в България през „ Томас Кук “, стана ясно на срещата.
Посланик Мачей Шимански разяснява, че те също със страдание са приели новината за банкрута на „ Томас Кук “. Той уточни, че фирмите имат застраховка, също така съществува и гаранционен фонд, тъй че може да се провежда освен връщането на полските туристи при потребност, само че и за продължение на услугите за тях през фонда. Посланик Шимански означи и обстоятелството, че все още в посолството няма позвъняване за искане на подпомагане от полски туристи в България, което значи, че не са срещали проблеми.
Министър Ангелкова разиска с Н. Пр. Шимански опциите нашите хотелиери да се извърнат към гаранционния фонд на Полша, както и възможното им конституиране като длъжници при завеждане на общ иск. Като държавно управление работим оптимално да бъдат минимизирани вредите за българския бизнес и за благополучното завръщане на всички туристи след прекъсването на активността на огромния туроператор, сподели българският министър. Много е значимо поради имиджа на България като дестинация за проведен туризъм да работим дружно да разгадаем обстановката по най-хубавия метод. Затова нашите екипи са на място в хотелите и спомагат на тях и на туристите, разяснява министърът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР