София. Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков прие

...
София. Министърът на труда и социалната политика Бисер Петков прие
Коментари Харесай

Министър Бисер Петков: Отпадна идеята за промяна в размера на обезщетението за първите три дни от отпуска по болест

София. Министърът на труда и обществената политика Бисер Петков одобри в постройката на Министерския съвет делегация от КНСБ, която връчи декларация от името на националния протест на синдиката до министър-председателя, оповестиха от пресцентъра на министерството .
„ Приоритет на нашето ръководство е повишението на приходите. Доказателство за това е, че от следващата година минималната работна заплата се усилва с 50 лв. и ще бъде в размер на 510 лв.. Предвиден е 10-процентен растеж на заплатите в обществени бранш и също толкоз повдигане на възнагражденията на чиновниците във второстепенните разпоредители с бюджетни заеми в Министерството на труда и обществената политика “, сподели министър Петков.
Той осведоми, че в Закона за бюджета на държавното публично обезпечаване за 2018 година е отпаднала концепцията за смяна в размера на компенсацията за краткотрайна неработоспособност в първите три дни от отпуска по болест. За сметка на това ще се усили контролът, което ще подсигурява, че няма да се злоупотребява и в същото време няма да се лимитират правата на обезпечените.
Лидерът на КНСБ Пламен Димитров означи позитивни крачки, които подхваща държавното управление, и предложи 5-годишен проект за повишение на приходите на българите, с цел да стигнат 60 на 100 от средноевропейските. Той приветства и усилването на контрола при издаването на болнични листове.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР