София. Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с румънския си

...
София. Министър-председателят Бойко Борисов проведе телефонен разговор с румънския си
Коментари Харесай

Румънският премиер Михай Тудосе пое ангажимент в телефонен разговор с министър-председателя Бойко Борисов да бъде решен проблемът с с ГКПП Кайнарджа-Липница

София. Министър-председателят Бойко Борисов организира телефонен диалог с румънския си сътрудник Михай Тудосе и го поздрави за избирането му на поста. Това оповестиха държавната осведомителна работа. Двамата показаха убеденост, че ще продължат интензивно да работят за реализацията на планове от съвместен интерес. Сред акцентите на диалога беше и въпросът с Граничен контролно-пропусквателен пункт " Кайнарджа-Липница ", който е инфраструктурно построен, само че не работи. Румънският министър председател Михай Тудосе пое ангажимент да предприеме нужните инспекции и казусът да бъде решен. Борисов и Тудосе разискаха и опциите за съдействие сред България и Румъния по Дунавската и Черноморската тактики, които са и измежду акцентите на председателството на България на Съвета на Европейски Съюз.
Двамата министър-председатели договориха през септември да се организира взаимно държавно съвещание сред България и Румъния. Премиерът срещна Михай Тудосе и с резултатите от Берлинския развой в Триест и с аудиенция си в Солун, където организира срещи с гръцкия министър председател Алексис Ципрас и с президента на Сърбия Александър Вучич.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР