София. Министър Лиляна Павлова изрази сърдечна благодарност към състава на

София. Министър Лиляна Павлова изрази сърдечна благодарност към състава на ...

Министър Лиляна Павлова: Благодаря на всеки служител на МВР за съдействието, подкрепата и ангажираността в подготовката и провеждането на Българското председателство.

София. Министър Лиляна Павлова изрази сърдечна благодарност към състава на МВР, защитил достойно своя професионализъм по време на Българското председателство на Съвета на ЕС. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.
"Благодаря сърдечно на всеки един от служителите на вътрешното министерство за съдействието, подкрепата и ангажираността в подготовката и провеждането на първото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз 2018". С тези думи министърът за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова се обърна към състава на МВР по време на тържествена церемония, на която тя изрази дълбокото си уважение към труда и съществения принос на МВР в успешното провеждане на председателството. Министър Павлова посочи, че през изминалите шест месеца, в които България бе начело на Съвета на Европейския съюз, заедно доказахме по безспорен начин, че сме надежден партньор, активен участник и медиатор на европейската сцена. Тя отбеляза, че голяма част от заслугата е на всички структури на МВР, които с неуморния си труд ежедневно доказваха висок професионализъм, гъвкавост и дискретност и получиха заслужена висока оценка от европейските ни партньори. По думите ѝ организацията и мерките за сигурност бяха изпълнени по начин, който не само показа отличната подготвеност на българската страна, но и допринесе за запазването на нормалното ежедневие на жителите и гостите на столицата. Министър Лиляна Павлова се спря и върху експертната работа в МВР по една от най-тежките теми в общоевропейския дневен ред, а именно темата за сигурността и миграцията. Изключителният професионализъм би доказан с факта, че именно Българското председателство успя да предложи законодателен пакет и да затвори 4 от 6 законодателни досиета, благодарение на което цялостната реформа на системата „Сигурност и миграция“ е завършена, допълни още министър Павлова. Тя изказа специална благодарност и на представителите на МВР в Брюксел, осигурили Председателството с безспорен професионализъм. Лиляна Павлова не пропусна да благодари и на семействата на служителите на МВР, подкрепили отговорната им ангажираност през тези шест месеца.
В знак на уважение за всеотдайната работа министър Лиляна Павлова връчи почетни грамоти и възпоменателни монети на министър Валентин Радев и главния секретар на МВР главен комисар Младен Маринов.
Министър Радев също благодари на всички служители на МВР, които с блестящата си работа не допуснаха нито един инцидент по време на Председателството. Той се обърна специално и към всички, работили за Председателството на Съвета на ЕС, чието място не бе пред камерите и микрофоните, и оцени помощта им като изключително важна. С топли думи към колегите си се обърна и главният секретар на МВР главен комисар Младен Маринов, които по думите му със своята дисциплинираност и всеотдайност не допуснаха нищо, което да опетни името на Председателството и страната ни като цяло.
Благодарствени пакети получиха директорите на главните дирекции - главен комисар Христо Терзийски, главен комисар Светлан Кичиков, главен комисар Николай Николов и главен комисар Ивайло Спиридонов. Отличени бяха и директорът на СДВР старши комисар Ивайло Иванов, заместникът му старши комисар Антон Златанов, началникът на отдел „Специализирани полицейски сили“ комисар Радослав Стойнев, началник отдел „Охранителна полиция“ комисар Борислав Муеров и заместникът му комисар Тони Тодоров, началникът на сектор „Масови мероприятия“ главен инспектор Пламен Колев, началник сектор в отдел „Пътна полиция“ главен инспектор Любомир Костадинов. Отличия получиха още директорът на дирекция „Жандармерия“ старши комисар Красимир Добрев, директорът на СОБТ командир Георги Гайков и Младен Петров, директор на Дирекция „Комуникационни и информационни системи“.

Източник: focus-news.net