София. Мерките, които предприема правителството за включване на всички деца

...
София. Мерките, които предприема правителството за включване на всички деца
Коментари Харесай

Народният представител от ГЕРБ Николай Сираков: Включването на всички деца в образователната система е важно за икономическото развитие на страната ни

София. Мерките, които подхваща държавното управление за включване на всички деца в просветителната система, са извънредно значими за икономическото развиване на страна ни. Това съобщи националният представител от ГЕРБ Николай Сираков във връзка оповестения план за механизъм за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане в просветителната система на деца и възпитаници в наложителна предучилищна и учебна възраст, който следва да бъде одобрен от Министерски съвет, оповестиха от пресцентъра на Политическа партия ГЕРБ. „ Колкото по-грамотни деца отглеждаме, толкоз по-малко напън ще има за полицията, правораздавателните органи, обществената и здравна система. Ще можем да мислим повече за нововъведения, за развиване на бизнеса и стопанската система, и за богатство. Това е значимо освен тъй като по този начин изпълняваме предизборните си задължения, а тъй като от това зависи бъдещето на страната. Без обучение обедняваме и изчезваме като нация, а това не трябва да го позволяваме “, разяснява Николай Сираков.
Той изясни, че гаранция за твърдостта на решението да се работи за постигането на тази цел, е поетият финансов ангажимент в размер на над 300 млн. лева вложения в образованието годишно, обещанието за двойно нарастване на учителските заплати за четиригодишния мандат, както и създаденият механизъм за взаимна работа на институциите по обгръщане и задържане на децата в детските градини и учебните заведения.
Съгласно механизма във всяко обитаемо място с учебно заведение до 20 август 2017 година ще бъдат образувани екипи, които ще работят за записване на всички деца в детска градина или учебно заведение. В екипите ще вземат участие представители на районните ръководства на образованието, на градини и учебни заведения, на общините и службите за обществено подкрепяне и дирекциите на Министерство на вътрешните работи. Ако се постанова, в обитаемоте места, където няма запас за основаване на екипи, ще бъдат командировани чиновници от друго място.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР