София. Меморандумът с Техническия университет ще даде възможност на младите

...
София. Меморандумът с Техническия университет ще даде възможност на младите
Коментари Харесай

Антоанета Барес, НКИЗ: Меморандумът с ТУ-София ще даде възможност на младите специалисти и бизнеса да направят своя информиран избор

София. Меморандумът с Техническия университет ще даде опция на младите експерти и бизнеса да създадат своя осведомен избор. Това сподели за Агенция „ Фокус “ изпълнителният шеф на „ Национална компания индустриални зони “ Антоанета Барес, откакто с ректора на ТУ-София проф. д. т. н. инж. Георги Михов поставиха подписите си за неговото официализиране.
“Този меморандум значи доста за нашата компания, защото ние желаеме да предлагаме един приключен артикул на вложителите си. За да може, когато един вложител пристигна в България или български вложител желае да разшири своя бизнес, той да получи задоволително информация. Защото е доста значимо,когато човек прави избор, той да бъде задоволително добре осведомен “, сподели още Барес. По думите й меморандумът ще даде опция и на НКИЗ да показа своите вложители на университета. „ Така те ще могат да вземат участие директно в образователния развой и да се обсъдят благоприятни условия за взаимни магистърски курсове, където завършващите студенти да могат да имат директен достъп и допир с бизнеса. Както и бизнесът да има своя директен достъп до бъдещите си фрагменти “, изясни тя.
Ректорът на ТУ-София проф. Георги Михов дефинира подписването на меморандума като укрепване на една остаряла и официализиране на една нова връзка. „ Това е връзка, която е плодородна и за двете страни. Тя е в интерес на първо място на нашите студенти, които приключват, защото посредством нея те могат да намерят доста добра реализация. А от страна на НКИЗ, ние можем да употребяваме техния опит в мениджърството и тяхната експертиза в образованието “, сподели още той. По думите му меморандумът съставлява едно взаимно ухажване сред работодатели и студенти, което приключва със благополучен брак и дава убеденост на студентите на Техническия университет, че те има къде да отидат да работят, откакто приключват. „ Това подтиква и надпреварата сред самите студенти за приемане на по-добри познания в региона на компанията, към която са ориентирани техните желания за работа “, сподели още проф. Михов.
Цветилена СИМЕОНОВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР