София Лорен се нарежда на 25-о място по сексапил във

...
София Лорен се нарежда на 25-о място по сексапил във
Коментари Харесай

10 любопитни факта за вечната София Лорен

София Лорен се подрежда на 25-о място по съблазън във филмовите среди. Днес иконичната актриса чества следващия си рожден ден. И въпреки трансферирала 80-те, носителката на два Оскара остава пример за хубост и въодушевяващ образец за мощна жена – израснала без татко и в беднотия, само че съумяла да се наложи на Алеята на славата.

И през днешния ден София съумява да развълнува не един мъж по света с външния си тип и неостаряващото предпочитание за живот. Затова в чест на италианската сирена сме ви приготвили 10 любопитни обстоятелството за дългогодишната ѝ кариера и безконечна хубост.

1. Красотата на София Лорен е наследствена от майка ѝ – Ромилда Вилани. През 1932 година Ромилда печели първо място на състезанието за хубост на Грета Гарбо, след което получава и няколко оферти за работа в Холивуд. За страдание, майка ѝ (бабата на София Лорен) отхвърля да я пусне в Лос Анджелис, а скоро по-късно и забременява. Това поставя финален завършек на опциите ѝ за звезден живот.

A post shared by Sophia Loren (@simplysophialoren)

2. Родена в Рим като София Вилани Шиколоне, бъдещата звезда прекарва детските си години в дребното градче Поцуоли, близо до Неапол, където през Втората международна война бомбардировките са били извънредно чести. По време на една от тях дребната София не е съумяла да се скрие и се е озовала по средата на въздушната офанзива. Навсякъде са летели шрапнели от разрушените бомби. Един от тях я удря в брадичката, където и до през днешния ден има останал белег.

3. София стартира кариерата си напълно дребна. Първата ѝ роля е като статист. При втората към този момент има свои реплики, които поради неприятния си британски е четяла изписани фонетично.

4. На 17 години се записва да учи актьорско майсторство. Още преди да приключат курсовете ѝ, получава дребна роля във филм. А от първия си хонорар дава на татко си 1 милион лири, с цел да разреши на сестра ѝ да употребява фамилното му име – Шиколоне, право, което той ѝ отхвърля при раждането.

5. Когато е на 18, продуцентът Гофредо Ломбардо ѝ поверява основната роля във кино лентата “Бяла жена в Африка ”. Не харесва обаче семейството ѝ – Шиколоне му звучи тромаво и неартистично. Тогава се сеща за шведската актриса Марта Торен, сменя една писмен знак и София става Лорен.

A post shared by Sophia Loren (@simplysophialoren)

6. Дори и именитата хубавица, при започване на кариерата си е получавала многочислени нападки от режисьорите по време на кастингите. Някои от изразите по неин адрес, които е чувала, са били: „ Лицето ѝ е прекомерно късо, устата ѝ е прекомерно огромна и носът ѝ е прекомерно дълъг. “

7. През 60-те години на предишния век, София Лорен става втората жена спечелила 1 милион $ за една роля, а точно за кино лентата „ Ел Сид “ с Чарлтън Хестън. До този миг само Елизабет Тейлър е имала такава облага от един единствен филм.

8. По време на фотосите на „ Милионерката “ именитата хубавица провокирала покруса на снимачната площадка. Един от продавачите в близкия павилион за храна се влюбил толкоз бясно в нея, че напуснал жена си с вярата да има опцията да излиза с италианската актриса. Лорен обаче освен не обръща внимание на мъжа, само че и в следващо изявление декларира, че очакванията му за искра сред тях двамата е „ тъжна илюзия “.

9. Когато Лорен се омъжва за Карло Понти, всички погледи са вперени в тях. Първо поради разликата им от 22 години и второ, тъй като Понти към този момент е женен и има две деца, а в тези години е Ватиканът не разрешавал бракоразвод. Така че двамата отпътуват за Мексико през 1957 година, където той се развежда със брачната половинка си, с цел да се ожени за Лорен. Когато се връщат назад в Италия обаче, Понти е упрекнат в двуженство, а Лорен – в нелегално общуване. София и Карло напущат страната, до момента в който решат правния проблем, и получават френско поданство. Така през 1965 Понти съумява да получи бракоразвод от някогашната си брачна половинка Джулиана във Франция и на 9 април 1966 публично се бракосъчетава със София Лорен.

A post shared by Sophia Loren (@simplysophialoren)

10. На 29 декември 1968 година Лорен ражда първородния си наследник – Карло Понти-младши. Светът бил толкоз заинтригуван от раждането на София Лорен, че се е наложило да бъде проведена конференция в болничното заведение. Лорен била доведена на инвалидна количка, тъй като не можела да се движи. Докато брачният партньор (Карло Понти) и лекарите ѝ дават отговор на въпросите на публицистите, тя седяла с бебе на ръце.

Източник: 10te.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР