София. Книгата е най-високото препятствие пред бушуващото зло на невежеството

...
София. Книгата е най-високото препятствие пред бушуващото зло на невежеството
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Илияна Йотова: Книгата е най-високото препятствие пред невежеството и бездуховността

София. Книгата е най-високото затруднение пред вилнеещото зло на незнанието и бездуховността. Тя е врата, която в никакъв случай няма да се отвори пред тях. С тези думи вицепрезидентът Илияна Йотова откри в Националния замък на културата 46-ия Софийски интернационален панаир на книгата и 6-ия Софийски интернационален книжовен фестивал, оповестиха от прессекретариата на президента .
„ Забранявана и отричана в разнообразни времена, книгата през днешния ден е по-жива и нужна от всеки път. Ние, хората, изпитваме все по-голяма жадност за допир с нея “, означи вицепрезидентът.
Илияна Йотова съобщи, че с помощта на писаното слово се раждат личностите, идентичността на народите и обществата. „ Писмеността и словото построиха и опазиха човешките цивилизации “, уточни вицепрезидентът и цитира пророческите и мъдри думи на първоучителя Константин-Кирил Философ от „ Проглас към евангелието “: Голи са без книги всички нации.
„ Шест дни на шест етажа ще господства Нейно Величество Книгата. Софийският интернационален панаир на книгата и литературният фестивал имат огромната задача да сближават хората “, съобщи Илияна Йотова. Вицепрезидентът благодари на уредниците на форума, които всяка година трансформират НДК във магически замък, а посетителите му – в приключенци и пътешественици в други страни благодарение на книгите. Специални благодарности Илияна Йотова изрази към задграничните сътрудници на Софийския интернационален панаир на книгата. „ Езикът на книгите не познава граници “, посочи вицепрезидентът.
Тази година акцент на форума е литературата на Германия, Австрия, Швейцария и Лихтенщайн под мотото „ Четири страни – един език “.
По-късно вицепрезидентът се включи в откриването на интерактивна апаратура с виртуална действителност на УНИЦЕФ в границите на акцията „ Заедно против насилието в учебно заведение “.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР