София. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на тунелопробивната

...
София. Кметът на София Йорданка Фандъкова провери работата на тунелопробивната
Коментари Харесай

София: Тунелопробивната машина достигна метростанцията на бул. България и бул. Гешов

София. Кметът на София Йорданка Фандъкова ревизира работата на тунелопробивната машина дружно с инж. Стоян Братоев, изпълнителен шеф на " Метрополитен ", оповестиха от пресцентъра на Столична община . Днес машината доближи структурата на метростанцията, която се построява подземно на кръстовището на бул. " България " и бул. " Гешов " на дълбочина 19 м. Изградени са 1.7 км от подземния тунел на третия лъч. Изграждането на метротунела стартира през месец март 2017г. от метростнация " Красно село " и това е втората станция от трасето, " Красно село " - " Владимир Вазов ". Изпълнени са 42% от строителните работи на сектора.
С тунелопробивната машината " Витоша " ще бъдат построени общо 7 км двупътен тунел от третия лъч на метрото. Тя тежи 1400 тона и беше направена в Германия особено за плана на софийското метро. Третият лъч на метрото с дължина 12 км и 12 метростанции се планува да бъде приключен в края на 2019 година В момента с метрото всекидневно се придвижват
към 350 хиляди души. Очаква се с стартирането на третата линия на метрото близо 500 хиляди души да употребяват този превоз. Освен транспортните изгоди метрото има и значим екологичен резултат. С настоящите две линии се икономисват 75 хил.тона нездравословни излъчвания, а с построяването на третия лъч те ще бъдат 90 хил.тона годишно.
Третата линия на метрото на София бе първият утвърден по новата Оперативна стратегия " Транспорт и транспортна инфраструктура ".

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР